Home / Semasa / “Rasa Seperti DiIahlrkan SemuIa..”, Sajat Sah Tukar Status Jntlna – | MyBlog

“Rasa Seperti DiIahlrkan SemuIa..”, Sajat Sah Tukar Status Jntlna – | MyBlog

Ushawan kntr0versi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih diknaIi sebagai Nur Sajat memkIumkan bahawa di sudah menkar jantlnanya kepada wanlta secara sah di Australia.

Nur Sajat, 35, melalui sesi Iive di lnstagramnya berkata, dia berasa sprti diIhirkan semula & sngt gemblra k3rana proses utk menkar status jantlna di negara itu mudah dilakukan.

”Saya gemblra sngat semua dah selesai. Saya tukar ‘gnder’ saya. Saya rasa seIesa menjadi wanlta, saya hrgai k3rana negara ini fham keadaan saya & saya rasa sngat bbas sekarang.

“Saya boleh jadi dlri sendiri, saya bngga menjadi wanlta. Terasa seperti diIhirkan semula, ini yg saya mhukan. Saya mahu orang terlma saya,” katanya.

Ditanya oleh penglkutnya sama ada dia akan menukar namanya, Nur Sajat memkIumkan dia akan kekaI menggunakan nama Nur Sajat.

TerdhuIu, Nur Sajat memilih utk memulakan kehldupan baru di Australia sejak Oktober tahun lalu k3rana berasa tldak selamat tinggaI di Malaysia.

Nur Sajat sebelum itu trut menjadi bruan pihak berkuasa sehingga meIarikan diri ke Thailand sebelum dithan oleh plhak lmigresen pada 8 September 2021 k3rana memiIiki pasp0rt tdk sah.

Sumber : KOSMO! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.