Home / Semasa / Sekali Kak KM Balas Balik Kenyataan Liza Hanim Memang Pedas – “Dah Tak Glamour Kan, Tu Sibuk Nak Nasihat Orang!”

Sekali Kak KM Balas Balik Kenyataan Liza Hanim Memang Pedas – “Dah Tak Glamour Kan, Tu Sibuk Nak Nasihat Orang!”

Baru-baru ini, usahawan sensasi, Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM menjadi bualan ramai apabila beliau bertindak memuat naik sebuah video di Instagramnya memaparkan diri sedang menyusukan anak di public.

Hal terbabit telah membuatkan dirinya mendapat pelbagai kecaman dari warganet k3rana menyusukan anak di tempat awam tanpa menggunakan nursing cover, namun dia sama sekali tdk peduli dengan kecaman yg diterima.

Semalam, Kak KM telah membuka peluang kepada pengikutnya utk bertanyakan soalan & antara soalan ditanya adalah berkenaan dirinya menyusukan Cinta Carissa ketika majlis akikah anak keempatnya itu.

Dalam pada itu, ada juga netizen bertanyakan soal seorang rakan selebriti yg menegurnya tentang isu yg sama.

Biasalah kalau dah tak glamour, bila kau nak tumpang populariti Kak KM.. kesian, sedih!

Akibat dari posting Kak KM menyusukan di public itu, ramai netizen menegurnya & tdk lupa juga penyanyi Liza Hanim yg merasakan perkara tersebut tdk seharusnya berlaku, sebaliknya wanita terbabit perlu menjaga kehormatan sebagai seorang wanita serta ibu.

Terdahulu,

Usahawan kontroversi selamba susukan anak tempat awam, Liza Hanim tegur suruh jaga adab

TINDAKAN seorang usahawan kontroversi menyusukan anak di tempat awam secara terbuka mengundang pelbagai reaksi daripada orang ramai.

Ini termasuklah penyanyi Liza Hanim yg turut tertarik berkongsi pandangannya mengenai video tular yg dimuat naik oleh usahawan berkenaan di media sosial, baru-baru ini.

Kata Liza, 42, dia menyokong tindakan usahawan berkenaan memberikan susu badan, namun dalam masa sama haruslah menjaga kehormatan sebagai seorang wanita Muslim.

“Saya terpanggil utk menyuarakan pendapat, baru-baru ini ternampak gambar seorang usahawan menyusukan anak di khalayak & ambil gambar.

“Sebagai seorang ibu yg menyusukan anak-anak saya menyokong usahawan ini di dalam perjalanan menyusu badannya, namun sebagai seorang saudara di dalam Islam saya memohon tolonglah jaga adab ketika breastfeeding di tempat awam.

Liza kongsi pandangannya di Instagram.

“Saya sendiri menyusukan anak di mana-mana sahaja, malah pernah di tepi jalan di Kota Seoul (Korea Selatan) & ya saya merakamkan gambar juga tetapi kita harus menjaga adab, aurat harus dijaga,” katanya tanpa menyebut nama usahawan berkenaan.

Penyanyi lagu Gelisah Mimpi ini menulis pandangannya itu menerusi laman Instagram pada Isnin.

Ini bukan masalah saya berhijab & beliau free hair (tdk bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita & ibu

Sebelum ini, tular rakaman video usahawan kontroversi Liana Rosli atau Kak KM menyusukan bayinya yg baru berusia dua bulan di sebuah restoran mewah.

Aksi bersahaja anak pelakon veteran Normah Damanhuri ini memberikan susu badan di tempat awam mengundang pelbagai kritikan daripada netizen k3rana menampakkan bahagian tdk sepatutnya.

Liza tegur tindakan usahawan kontroversi susukan anak tempat awam.

Dalam pada itu, Liza berkata luahannya ini hanyalah sekadar pandangan sebagai seorang wanita & bersuara mengenai isu ini sebagai ingatan dirinya sendiri.

“Ini bukan masalah saya berhijab & beliau free hair (tdk bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita & ibu.

“Allahuakbar sedangkan kita menutup dengan sesungguhnya ketika breastfeeding pun dipandang serong, apatah lagi di dalam keadaan yg saya lihat usahawan itu.

“Jaga kehormatan kita sebagai wanita, jaga agama kita, InsyaAllah berkat usaha kita murah rezeki kita. Saya bersuara utk mengingatkan diri saya juga,” ujarnya.

“Suami Tak Rasa Apa Ke”- Kak KM Dikecam Lakukan ‘Drop Challenge’ Di Hadapan Rakan Suami

Selepas tular video Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM menyusukan anaknya ketika sedang menikmati makan malam di sebuah restoran mewah, kini netizen mengecam tindakannya yg melakukan drop challenge di hadapan rakan-rakan suami.

Dikecam Netizen

Rata-rata netizen yg menonton video tersebut tampil mengecam tindakan Kak KM yg dilihat agak melampau & tdk menjaga batas sebagai seorang wanita , malah ada yg turut mendoakan agar anak kepada pelakon Normah Damanhuri ini diberikan hidayah.

“Suami tak rasa ap4 ke”

“Kawan-kawan suami pun tengokkan je..Allah. No komen lebih takut”

“Macam Syial je”

“Kesian kak km ni”

“Semoga diberi hidayah”

“Semoga kakak sekeluarga diberi hidayah” komen mereka

Terdahulu, Kak KM dikecam netizen selepas berkongsi video menyusukan anaknya ketika sedang makan malam di salah satu restoran mewah. Wanita itu kemudian menjelaskan kepada netizen bahawa video tersebut tdk menampakkan payudaranya & menutup sebahagian daripadanya.

Sumber Mstar/BN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Contoh Tradisi Budaya Buli Di SBP Yang Ramai Tidak Tahu Dan Tidak Diberitahu Oleh Anak Anda | Article Update

Sememangnya kes buli yg serius masih kerap dilaporkan berlaku di sekolah-sekolah asrama di Malaysia. Namun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.