Home / Semasa / “Dia Boleh Baca Dan Bercakap, Tapi Doktor Beritahu ..” – Uji Rashid Kongsi Perkemb4ngan Terkini Cico

“Dia Boleh Baca Dan Bercakap, Tapi Doktor Beritahu ..” – Uji Rashid Kongsi Perkemb4ngan Terkini Cico

Walaubagaimanapun, seorang wakil keluarga menafikan bahawa Uji dihalau keluar.

Beberapa hari yg lalu, artis veteran Uji Rashid dilaporkan terpaksa keluar daripada rumah sewanya di Ampang, Kuala Lumpur & seterusnya memohon rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR). Berita itu telah dikongsikan sendiri oleh Menteria Kesejahteraan Bandar, Perumahan & Kerajaan Tempatan, Tan Sri Noh Omar.

‘Dia menjaga Cico yg sakit sejak tahun lalu..’

Apa yg tersiar & viral dalam media saya pasti amat perit bagi dia yg selama ini tdk pernah meminta-minta bantuan

Seorang individu yg menggunakan nama Rehan Ismial di Facebook berkata bahawa Uji Rashid tdk dihalau dari kediaman yg disewanya sekarang, sebaliknya mencari jalan serta cara utk terus menyara keluarga.

Dia menjaga Cico yg sakit sejak setahun lalu.

Rehan juga memohon agar situasi yg dihadapi Uji & keluarganya tdk ditularkan & dibandingkan dengan arwah Datuk Sharifah Aini.

Dia seorang yg menyara keluar dia (anak & cucu). Walaubagaimanapun, kami turut membantu mana yg perlu.

Jangan bandingkan dia dengan arwah Sharifah Aini sebab dia single sejak Cico bayi lagi.

Apa yg tersiar & viral dalam media saya pasti amat perit bagi dia yg selama ini tdk pernah meminta-minta bantuan.

Menanggung arwah ibu dia & keperluan keluarga. Dia sepatutnya sudah berehat senang lenang tetapi musibah yg melanda Cico adalah dugaan yg dia harus hadapi.

Sumber:Astro Awani

Bagaimanapun pengurusnya, Kit Rushuhaimi memaklumkan bahawa penyanyi veteren itu berasakan bahawa masyarakat pasti sudah memandang serong kepada dirinya selepas berita tersebut tular.

Semalam, tersebar satu berita mengatakan penyanyi era 1970-an itu telah diusir dari kediaman sewanya di Ampang, Selangor sehingga memaksanya utk meminta bantuan tinggal di skim Projek Perumahan Rakyat (PPR).

“Dia terduduk semalam selepas membaca berita tentang itu & mengadu pada saya bahawa dia benar-benar malu utk keluar berhadapan dengan orang ramai.

“Dia kata kepada saya, biar bumi telan kak Uji daripada dia berhadapan persepsi masyarakat terhadapnya, lagi pula dia perlu ke hospital pada Khamis sehari selepas berita itu tersebar,” ujarnya dipetik mStar Online.

Disebabkan itu, penyanyi lagu Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu tersebut telah menerima banyak panggilan daripada pelbagai pihak yg mahu mengetahui kebenaran perkara yg terjadi.

“Saya kasihan dengan dia, tak sanggup nak angkat telefon k3rana ramai yg bertanya hal itu. Pada saya dia seorang wanita yg kuat berhadapan dengan ujian.

“Sejak setahun kebelakangan ini kehidupannya agak sukar, terpaksa menanggung keluarga seorang diri. Anaknya Cico sedang sakit & banyak duit habis utk pembiayaan rawatan Cico,” tambahnya.

Malah, sebagai seorang ibu, Uji mengambil keputusan utk merawat anaknya sendiri berseorangan & disebabkan itu dia perlu mengeluarkan belanja yg banyak bagi menampung kos rawatan Cico.

Sebelum ini, Ciko atau nama sebenarnya, Ezzaq Farrouq Harahap Jamaludin telah mengalami penyakit misteri apabila dia bagaikan telah dianiaya oleh seseorang sekitar dua tahun lalu.

“Saya terpaksa menolak tawaran kerja utk menumpukan perhatian pada satu-satunya zuriat saya. Kesusahan saya hanya Tuhan saja yg tahu.

“Tidak sampai hati meninggalkan anak yg menderita sakit. Saya masih berulang alik ke hospital menemani Cico menjalani pelbagai terapi & rawatan setiap hari.

Image result for uji rashid dengan cico

“Cico semakin sihat tetapi dia masih tdk boleh bercakap, menulis mahupun membaca. Saya terpaksa menjaganya seperti anak kecil,” ujarnya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Iqbal Zulkefli Beli Banglo RM5 Juta Di Kawasan Elit

Usahawan sensasi, Iqbal Zulkefli sanggup berhabis dengan membeli sebuah banglo mewah RM5 juta yg terletak di Bangsar, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.