Home / Semasa / “Datuk Akan Masuk N3raka Tau” Dato Alif Sykri Tarik Muka Dgn Netizen Gara-Gara Satu ‘Wish Birthday’ Kontrovesi.

“Datuk Akan Masuk N3raka Tau” Dato Alif Sykri Tarik Muka Dgn Netizen Gara-Gara Satu ‘Wish Birthday’ Kontrovesi.

TINDAKAN usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri menulis ucapan istimewa sempena ulang tahun kelahiran sahabat baiknya iaitu Sajat mengundang rasa kurang senang netizen di laman sosial.

Tidak melihat ucapannya itu sebagai satu isu besar, Aliff, 35, berkata dia hairan apabila netizen memarahinya k3rana perkongsian di Instagram itu.

“Aku malas nak layan korang sebenarnya, tak salah pun kalau aku nak wish dia punya birthday.

“Aku rasa antara salah dia itu biar (dia) dengan Tuhan, aku tak nak masuk campur!

“Korang yg nak marah-marah aku, maki-maki aku kat Instagram dah kenapa?” kata Aliff menerusi aplikasi TikTok.

Sebelum itu, seorang pengikut mempersoalkan tindakan Aliff memberi ucapan sempena ulang tahun kelahiran Sajat atau Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yg ke-37 yg disambut pada Rabu lalu.

“Datuk akan masuk neraka tau apabila ucap happy birthday dekat Sajat! Saya tak sukalah,” komen seorang pengikut.

Semua cerita kau susah & senang aku tahu aku harap kau tabah menghadapinya!

ALIFF SYUKRIUSAHAWAN KOSMETIK

Pada Jumaat, menerusi Instagram penyanyi lagu Cuba Bahagia ini menulis ucapan istimewa utk sahabat baiknya itu yg kini menetap di Australia.

“Selamat hari jadi kepada kawan baik, bekas jiran yg sekarang di Australia, Sajat. Bosan rasanya apabila kau tak ada di sini.

“Apa pun yg terjadi aku sentiasa mendoakan kau bahagia di dunia & akhirat. All the best & semoga sukses walaupun di mana anda berada.

“Semua cerita kau susah & senang aku tahu aku harap kau tabah menghadapinya. Semoga kau panjang umur, dipermudahkan segala urusan hendaknya,” tulis Aliff.

Untuk rekod, Sajat memilih memulakan kehidupan baharu di Australia sejak Oktober tahun lalu k3rana merasa tdk selamat tinggal di Malaysia.

Sebelum ke sana, Sajat pernah melarikan diri ke Thailand namun ditahan oleh pihak imigresen pada 8 September 2021 k3rana memiliki pasport tdk sah.

Ketika itu Sajat mengemukakan kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi pelarian (UNHCR) & memaklumkan dia mahu berhijrah ke Australia.

Sumber : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“K0tornya SiapaIah Yang Kena Tu..”, Vldeo Noh MeIuddah Atas Pntas Terlma Krltikan Ntlzen – | Article Update

“Terkjut aku tngok , ingatkan sapelah yg buat prsembahan td..” V0kaIis kmpuIan hujan, Noh Salleh …

Leave a Reply

Your email address will not be published.