Home / Semasa / Netizen Siasat Kereta Mustang Kehabisan Minyak, Tak Sangka Ini Yg Mereka Jumpa

Netizen Siasat Kereta Mustang Kehabisan Minyak, Tak Sangka Ini Yg Mereka Jumpa

Sekumpulan individu yg membiarkan kereta tersadai di tengah jalan Tun Razak k3rana kehabisan minyak mengundang rasa berang wargamaya.

Menurut pemilik kenderaan yg berkongsi sendiri video tersebut di platform TikTok, kereta jenama Mustang yg dipandunya kehabisan minyak setelah ‘pokai’ k3rana perlu membayar cukai jalan yg berharga RM20 ribu.

VIDEO:

Namun, tindakannya & beberapa individu lain yg bersembang di tengah jalan sehingga membiarkan pengguna lain berdepan kesesakan lalu lintas dikatakan bertujuan utk ‘content’ media sosial semata-mata.

Bukan sahaja di TikTok, perkongsian yg sama turut tular di laman Twitter.

Di ruangan komen, rata-rata wargamaya mengecam tindakan mereka yg dikatakan ingin ‘menayang kereta mewah’ sehingga menyusahkan pengguna jalan raya yg lain.

Malah, ramai yg menasihati agar kereta yg tersadai itu ditolak ke tepi bagi mengelakkan masalah kesesakan jalan raya.

“@Chie Thie:Kalau hanya content, semoga Allah membalas ap4 yg anda susahkan orang lain.. jika anda benar memang habis minyak semoga isi minyak penuh sebelum jalan.”

“@jazz87:Ingat ye kengkawan… Mustang diorang ni sewa jer, beli minyak pun sikit-sikit ni…pastu menyusahkan pengguna jalan raya yg lain…“

“@oni:Mesti dia rasa dia cool pakai Mustang duduk tengah jalan, tak tau orang dok maki tu.”

“@HangSapa:Allahamdullilah saya setakat ni,10 tahun bawak Kancil tak pernah lagi mampus kereta habis minyak tengah jalan kat KL.”

“@HirzanAiman:Tolak la tepi bang oiii, jangan nak buat pandai sangat nak show off tengah-tengah jalan, ke kereta habis minyak memang tak boleh tolak tepi? Membahayakan orang je mcm tu.”

“@Haiqal Hasrin:Isi cepat-cepat pastu gerak la woi borak kat mamak.”

“@ GF Si Iman :Bang, orang dah hon tu. Jalan jammed bang. Tak kaya takpe bang. Janji tak menyusahkan orang.”

Dengan menggunakan model kereta & nombor plat Mustang tersebut netizen berjaya jumpa asal usul kereta tersebut.

Rupa rupanya kereta itu adalah kereta sewa.

Sehingga kini, video tersebut telah menerima hampir 200,000 tontonan oleh warga TikTok.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.