Home / Semasa / Sakit Hati Kereta Kena Hon, ‘Vin Diesel’ Berkopiah Mengamuk, Siap Maki Dan Tunjuk Jari Tengah! | MyBlog

Sakit Hati Kereta Kena Hon, ‘Vin Diesel’ Berkopiah Mengamuk, Siap Maki Dan Tunjuk Jari Tengah! | MyBlog

Satu kejadian amukan di jalan raya ala-ala gengster & filem Fast & Furious telah dilaporkan berlaku di Melaka melibatkan dua buah kereta.

Kejadian yg turut dirakam oleh dashcam salah sebuah kereta tersebut turut memperlihatkan seorang lelaki yg terlibat iaitu seorang pakcik berkopiah persis pelakon Vin Diesel.

Dipercayai pakcik tersebut berang setelah keretanya dihon akibat memandu terlalu perlahan sehingga memaksa kedua-dua pemandu berhenti utk bergaduh.

Suasana menjadi lebih tegang apabila pakcik berkopiah dengan gaya Dom Toretto tersebut terus menimbulkan provokasi berbaur gangguan seksual terhadap isteri mangsa yg turut sama berada di dalam kereta bersama anak lelakinya yg hanya berumur 10 tahun.

Mangsa mengambil keputusan utk membuat laporan polis seterusnya berkongsi video kejadian di laman Facebooknya dengan tanda pagar #pakaikopiahtaksemuabaik utk dijadikan pengajaran.

Ikuti kisah sebenar yg berlaku pada hari kejadian seperti yg diceritakan sendiri oleh mangsa, Yusri Othman.

27 Feb 2022 jam 12.20pm

Puncanya aku potong kereta dia and honkan sekali coz he drives very slow and using phone.

Tak puas hati pasal tu..dia maki hamunnya aku, show middle finger bagai in front of my wife and my kids…aku suruh dia istighfar or mengucap banyak-banyak..coz orang tua and berkopiah…so member tu pun lagi hotlah 😁

Mula-mula malas nak layan, yg berdosanya kau…but he said a nasty word about my wife, pada hal bini aku senyap je and tak bersuara, tu buat aku panas…for me that is sexual harassment & sebagai suami aku tak nak orang cakap aku dayus so just pull over my car and decide nak confront him and aku still panggil dia pakcik okey…tanya kenapa nak kaitkan bini aku dalam hal ni…kau tak ada bini and anak perempuan ke sampai cakap macam tu, shame on youlah…

Alhamdulliah, nothing violent is happen coz aku still waras lagi…orang tua berkopiah tu just mumbling for nothing and keep provoking me by calling me bodoh and binatang..aku dah imagine macam-macam boleh jadi kat orang tua ni kalau aku dah lost temper…if aku take action by doing something stupid for sure public akan nampak aku yg jahat coz dia orang tua berkopiah….

Aku just kuatkan semangat utk tak buat benda yg sia-sia and avoiding provocation dia tu and seems orang tua ni memang tak give up on provoking me, aku decide nak blah dari situ tapi dia boleh blocking pintu driver and not alllow me to enter in.

Bijaknya wife aku she immediately move to driver seat, and suruh masuk kat pintu sebelah, non-stop dia tanya siapa aku, dia dah kurang ajar macam tu tak adalah aku panggil pakcik-pakcik, aku cakap aku kau je, orang tua macam ni memang tak layak utk respect…sempat dia bagi last “souvenier” kat kita orang satu family by showing another middle finger, aku rasa semua orang boleh nampak ap4 yg dia buat tu.

Aku rasa 2-3 kali gak aku bagitahu orang tua ni kereta aku ada dashcam, but seem he don’t bother…

My 10 years old son, Rayyan tanya my wife, kenapa dengan atuk tu? My wife response atuk tu rudes dengan abah…my son still address him as atuk okey…

Polis report dah buat pada hari kejadian and hari ni IO tu update, dia just bagitahu orang tua tu tak nak bagi kerjasama & dia minta maaf. Kau minta maaf kat siapa ya!!!!!!!! Kau patut minta maaf dengan family aku.

IO tu cakap dia dah nasihat & warning orang tua tu, then lagi kalau aku nak ambil civil action terpulang and boleh upah lawyer, memang tu je polis boleh buat.

Tujuan aku viralkan just hati-hatilah kalau nak tegur orang buat salah…..kalau ada yg boleh terima okeylah, yg tak boleh terima tu yg bahaya, sampai sanggup jatuhkan maruah orang…

#pakaikopiahtaksemuabaik

Tangkap layar dari Facebook Yusri Othman– Tangkap layar dari Facebook Yusri Othman

Sumber: Yusri Othman

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.