Home / Semasa / Dah Minta Maaf, Tapi Kak Long Dedahkan Suatu Terjadi Pada Anaknya Lepas Pulang Ke Rumah

Dah Minta Maaf, Tapi Kak Long Dedahkan Suatu Terjadi Pada Anaknya Lepas Pulang Ke Rumah

SIAPA sebenarnya yg bersalah?

Itu antara persoalan yg timbul dalam kalangan netizen selepas tularnya video ‘amukan’ seorang wanita di sebuah kedai serbaguna yg dipercayai di Terengganu.

Menerusi video berdurasi 5 minit 4 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang mengamuk gara-gara berang anak lelakinya yg berusia sekitar 10 tahun dituduh mencuri di sebuah kedai serbaneka di Paka, Terengganu, namun suatu telah terjadi pada anaknya selepas pulang ke rumah.

Video pertengkaran itu dipercayai tular selepas wanita berkenaan yg dikenali sebagai Wan Nor Baizura membuat live di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Dia begitu terkesan & meluahkan rasa sedih k3rana anaknya dituduh mencuri.

“Kita buat live, kita tak nak ceroboh kedai awak, sekurang-kurangnya pengajaran utk pelanggan lain yg datang ke kedai ni supaya tdk tuduh anak saya… saya tdk ajar dengan wang ringgit tapi kalau ada maruah, kita akan pertahankan maruah.

“Kita tdk ada duit takpa, tapi jangan tuduh kita curi. Pergi balai polis kalau dia curi, anak aku tdk akan ambil hak orang.

“Anak aku pergi jual hari-hari, ikut aku… kalau tdk ada duit dia akan minta, tdk akan curi,” ujarnya menerusi video berkenaan yg dikongsi lebih daripada 47,600 pelayar TikTok.

Video tular yg dipercayai diambil dari siaran langsung Kak Long sendiri.

Bagaimanapun, pada Khamis (3 Mac), Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sekali lagi membuat live di Facebook rasminya yg mengatakan dia dalam perjalanan utk membuat permohonan maaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terlibat.

Menurutnya, anak yg dipanggil Adam berada dalam keadaan trauma & duduk diam serta bersendiri selepas kejadian yg berlaku semalam.

Dia yg turut dikatakan cuba mempromosikan produk & melakukan gimik perniagaan memberitahu, tindakannya itu bukanlah utk bisnes tetapi k3rana sedih apabila anaknya dituduh mencuri.

Kelihatan, anak Kak Long yg dituduh mencuri turut mengamuk k3rana tdk puas hati.

“Rezeki kita Allah dah tetapkan, maruah kita… macam saya sekarang ni, belum tengok lagi kebenaran tu tapi netizen kutuk saya kaw kaw.. terima kasih banyak yg mana betul-betul kawan & pengikut. Terima kasih banyak.

Walaupun anak saya dituduh mencuri, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tuduh anak saya, orang hina anak & keluarga saya.

“Pengajaran utk saya & anak-anak. Kalau mereka kata perkara bukan-bukan kat anak saya, saya tdk akan marah… saya akan terima. Tapi orang kata saya buka aib sendiri, benda tu dah tular kat TikTok.

“Walaupun anak saya dituduh mencuri, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tuduh anak saya, orang hina anak & keluarga saya.

“Orang lain lagi teruk buat marketing, Kak Long tak koyak… kak long pergi minta maaf sebab nak tenang bukan utk marketing,” jelasnya menerusi siaran langsung di Facebook yg dibuat pada jam 11.50 pagi Khamis.

Siaran tersebut dimatikan selepas Kak Long dikatakan sampai di kedai serbaneka terbabit utk membuat permohonan maaf.

Terdahulu, rata-rata netizen yg menonton siaran berkenaan memuji tindakan Kak Long yg pergi meminta maaf walaupun anaknya dituduh mencuri.

Antara reaksi netizen terhadap Kak Long.

Namun, ada juga yg menyifatkan tindakannya itu sebagai publisiti murahan selain menasihatkannya utk membuat laporan polis berhubung kejadian yg berlaku.

“Buat laporan polis la supaya tahu kisah sebenar yg berlaku. Bila anak kena tuduh, mesti sakit hati,” kata salah seorang netizen.

“Baik tengok balik CCTV. Baru kita tahun kejadian sebenar,” cadang seorang netizen di ruangan komennya.

Terdapat juga netizen yg menyatakan tindakan Wan Nor Baizura seolah-olah menabur pasir di periuk nasinya sendiri

“Kak sedar tak benda kak buat tu tak betul? Kak ibarat tabur pasir ke periuk nasi sendiri… Selesai cara baik, cakap lembut-lembut. Be professional bukan terpekik terlolong seperti itu,” ujar seorang lagi netizen.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.