Home / Semasa / H0n sebab pandu ‘sIow’ sambil guna fon, pakcik k0piah beng4ng c4rut siap tunjuk isyarat Iucah…

H0n sebab pandu ‘sIow’ sambil guna fon, pakcik k0piah beng4ng c4rut siap tunjuk isyarat Iucah…

HANYA k3rana mem0tong sebuah kenderaan di jalan raya sambil membunyikan h0n, pemandu kereta terbabit tiba-tiba ber4ng sebelum mula mem4ki h4mun.

Menerusi satu video r4kaman d4shboard sebuah kenderaan yg dik0ngsi di laman Twitter @MalaysiaVirall pada Khamis, kejadian berlaku pada tengah hari Ahad.

Insiden di Jalan Duyong- Bukit Katil menghala persimpangan lampu isyarat Duyong-Bukit Baru, di Melaka.

Menurut pemilik video bernama Saiful Yusri, kejadian berpvnca apabila dia mem1ntas kereta Proton Saga yg dipandu perIahan oleh seorang lelaki berusia yg ketika itu kelihatan sedang menggunakan telefon bimbit.

 

“Pvncanya k3rana p0tong kereta dia & h0n sekali sebab dia memandu sangat perlahan & guna telefon. Tak pvas hati pasal tu, dia terus m4ki h4mun.

“Lepas itu dia tvnjuk jari tengah bagai depan isteri & anak dalam kereta. Dah suruh dia ist1ghfar atau mengucap banyak-banyak sebab orang tua & berk0piah.

“Jadi member tu (pakcik berk0piah) pun lagi h0t lah. Mula-mula maIas nak layan, yg berd0sanya kau,” katanya.

Pakcik berk0piah memandu kereta Proton Saga.

Namun, pemuda berusia 38 tahun itu tdk boleh mendiamkan diri sebaik ‘pakcik berk0piah’ itu mengeluarkan kata-kata kes4t terhadap isterinya yg berada di tempat duduk penvmpang hadapan.

“Padahal isteri saya senyap je & tak bersuara, tu buatkan rasa p4nas. Bagi saya, ia adalah g4ngguan s3ksual & sebagai suami, aku tak nak orang cakap aku d4yus.

“Jadi saya berhentikan kereta & nak bersemuka dengan dia. Dan masa tu masih panggil dia pakcik okay. Apabila tanya kenapa nak kaitkan isteri saya dalam hal ni?” katanya yg merujuk kepada r4kaman menunjukkan ‘pakcik berk0piah’ mengeluarkan tangannya dari tingkap kereta.

Menerusi klik video kedua berdvrasi 39 saat pula memaparkan Saiful bersama ‘pakcik berk0piah’ itu bersemuka di hadapan kereta.

Pakcik berk0piah (kanan) melakukan pr0vokasi terhadap Saiful.

Dia kelihatan tenang, namun sebaliknya lelaki berkenaan kelihatan agr3sif & beberapa kali menggunakan tangan menghala ke arah mukanya beberapa kali.

“Orang tua berk0piah tu just mumbIing for n0thing and keep pr0voking me by calling me b0doh & b1natang… tapi kalau saya bert1ndak dengan lakukan sesuatu yg b0.doh, pasti orang akan nampak saya yg j4hat sebab dia orang tua berk0piah.

Tvnjuk jari tengah bagai depan isteri & anak aku. Aku suruh dia ist1ghfar atau mengucap banyak-banyak sebab orang tua & berk0piah.
SAIFUL YUSRI

“Saya hanya kvatkan semangat utk tak buat benda yg s1a-s1a & tdk mempeduIikan pr0.vokasi dia tu. Nampaknya orang tua ni tak pvtus asa nak pr0.vokasi,” tambahnya.

“Akhirnya saya dec1de nak bIah dari situ tapi dia boleh bIocking pintu driver & tak bagi masuk. Bijaknya isteri saya serta-merta beraIih ke driver seat & suruh saya masuk pintu sebelah,” tambahnya.

Laporan polis yg dibuat Saiful berhvbung kejadian.

Walaupun beberapa kali memberitahu keretanya dilengkapi kamera d4shboard yg mer4kam kejadian, namun tdk menghaIang lelaki berkenaan utk terus bersikap b1adab.

“Anak lelaki saya berusia 10 tahun, Rayyan tanya kepada isteri ‘Kenapa dengan at0k tu?’ Isteri beritahu at0k tu b1adab dengan abah. Anak saya masih panggil dia atok okay,” kata Saiful sambil menambah lelaki itu sekali lagi menunjukkan isyarat Iucah menggunakan jari tengah sebelum mereka beredar.

Selain dua klip video r4kaman dashboard, Saiful turut membuat laporan polis pada hari sama berhvbung kejadian yg berlaku.

Antara komen-komen netizen.

Rata-rata netizen menyeIarkan tindakan b1adab ‘pakcik k0piah’ yg p4nas b4ran, sambil memuji pemuda itu yg bersikap tenang.

“Steady bang, tinggi kes4baran kau.”

“Imej tak meIambangkan per4ngai. S4bar ajelah.”

“Senang cerita pakaian tak meIambangkan kita. Kita baik kalau hati kita baik. Simple,” demikian antara komen-komen netizen.

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Iklan Billboard Penuh Muka Founder Produk, Ini Yang Usahawan Patut Belajar Dengan Apple & Android | Article Update

Sekiranya anda berada di lebuhraya, pasti perasan pelbagai iklan terpampang di billboard tepi jalan. Ada …

Leave a Reply

Your email address will not be published.