Home / Semasa / Ibu Buat live Anak Dikatakan Mencurl Hanya ‘Marketing’ , Akhlrnya Wanita Ini Buka Cerita Yang Terjadi

Ibu Buat live Anak Dikatakan Mencurl Hanya ‘Marketing’ , Akhlrnya Wanita Ini Buka Cerita Yang Terjadi

Itu antara persoalan yg timbul dalam kalangan netlzen selepas tularnya video ‘amokan’ seorang wanita di sebuah kedai serbaguna yg dipercayai di Terengganu. Menerusi video berdurasi 5 minit 4 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang mengamvk gara-gara berang anak lelakinya yg berusia sekitar 10 tahun dituduh mencurl di sebuah kedai serbaneka di Paka, Terengganu.

Video pertengkaran itu dipercayai tular selepas wanita berkenaan yg dikenali sebagai Wan Nor Baizura membuat live di akaun TlkTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac). Dia begitu terkesan & meluahkan rasa sedih k3rana anaknya dituduh mencurl.

“Kita buat live, kita tk nak cer0boh kedai awak, sekurang-kurangnya pengajaran utk pelanggan lain yg datang ke kedai ni supaya tdk tvduh anak saya… saya tdk ajar dengan wang ringgit tapi kalau ada marvah, kita akan pertahankan maruah.

 

“Kita tldak ada duit takpa, tapi jangan tuduh kita curl. Pergi balai polis kalau dia curl, anak aku tldak akan ambil hak orang. “Anak aku pergi jual hari-hari, ikut aku… kalau tdk ada duit dia akan minta, tdk akan curl,” ujarnya menerusi video berkenaan yg dikongsi lebih daripada 47,600 pelayar TlkTok.

Video tular yg dipercayai diambil dari siaran langsung Kak Long sendiri.Bagaimanapun, pada Khamis (3 Mac), Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sekali lagi membuat live di Facebook rasminya yg mengatakan dia dalam perjalanan utk membuat permohonan maaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terlibat.

Menurutnya, anak yg dipanggil Adam berada dalam keadaan trauma & duduk diam serta bersendiri selepas kejadian yg berlaku semalam.

Dia yg turut dikatakan cuba mempromosikan produk & melakukan glmik perniagaan memberitahu, tindakannya itu bkanlah utk bisnes tetapi k3rana sedlh apabila anaknya dituduh mencurl.

Kelihatan, anak Kak Long yg ditvduh mencurl turut mengamuk k3rana tldak puas hati.“Rezeki kita AIIah dah tetapkan, maruah kita… macam saya sekarang ni, belum tengok lagi kebenaran tu tapi netlzen kvtuk saya kaw kaw.. terima kasih banyak yg mana betul-betul kawan & pengikut. Terima kasih banyak.

“Pengajaran utk saya & anak-anak. Kalau mereka kata perkara bukan-bukan kat anak saya, saya tldak akan m4rah… saya akan terima. Tapi orang kata saya buka aib sendiri, benda to dah tular kat TikTok.

“Walaupun anak saya dituduh mencurl, saya akan pergi minta maaf. Saya nangls sebab saya seorang ibu, orang tuduh anak saya, orang hina anak & keluarga saya.

“orang lain lagi teruk buat marketing, Kak Long tak koyak… kak long pergi minta maaf sebab nak tenang bukan utk marketing,” jelasnya menerusi siaran langsung di Facebook yg dibuat pada jam 11.50 pagi Khamis.

Siaran tersebut dimatikan selepas Kak Long dikatakan sampai di kedai serbaneka terbabit utk membuat permohonan maaf. Terdahulu, rata-rata netizen yg menonton siaran berkenaan memuji tindakan Kak Long yg pergi meminta maaf walaupun anaknya ditvduh mencurl.

Antara reaksi netizen terhadap Kak Long.Namun, ada juga yg menyifatkan tindakannya itu sebagai publisiti mvrahan selain menasihatkannya utk membuat laporan polls berhubung kejadian yg berlaku. “Buat laporan polls la supaya tahu kisah sebenar yg berlaku. Bila anak kena tvduh, mesti saklt hati,” kata salah seorang netlzen.

“Balk tengok balik CCTV. Baru kita tahun kejadian sebenar,” cadang seorang netlzen di ruangan komennya. Terdapat juga netizen yg menyatakan tlndakan Wan Nor Baizura seolah-olah menabur pasir di periuk nasinya sendiri

“Kok sedar tak benda kak buat to tk betul? Kak ibarat tabur pasir ke periuk nasi sendiri… Selesai cara baik, cakap lembut-lembut. Be professional bukan terpekik terlolong seperti itu,” ujar seorang lagi netlzen.

Sumber : mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima KasihJom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.