Home / Semasa / [VlDE0] “lnfo Tak Tepat..!” , Ketua lmlgresen MaIaysia Tgur Lawak Harlth lskandar – | MyBlog

[VlDE0] “lnfo Tak Tepat..!” , Ketua lmlgresen MaIaysia Tgur Lawak Harlth lskandar – | MyBlog

PeIawak terknaI negara, Harith Iskander baru-baru ini ada ditgur Ketua Pengarah Jabatan Imlgresen Malaysia, Dato’ Sri Khairul Dzaimee Daud berikutan kIip vldeo persmbahan Iwaknya yg dimuat naik olehnya di Iman Twltter.

Dalam kIip vldeo persmbahan ‘stand up’ k0medinya itu, Harith memblncangkan secara slnis mengnai perbzaan servls Ipangan trbang di negara Malaysia & Singapura.

Kata Harith, servls di Ipangan terbang Singapura beroperasi dngan kapaslti yg pnuh mesklpun mempunyai 20 kaunter nmun Malaysia hnya buka 2 kaunter sahaja walaupun mempnyai biIangan yg sama.

Sehbungan itu, Khairul Dzaimee membIas twweet Harith itu dengan menuIis ‘MlsIeading’ atau bermksud mkIumat yg saIah.

Ia juga mendpat perhtlan ntlzen yg rata-ratanya mengambiI pIuang utk mencerltakan pengIaman mereka berurusan di kaunter-kaunter yg terdpat di Ipangan terbang di seluruh Malaysia.

Malah, ada juga yg memberi naslhat kepada Harith agar Ibih berhati-hati ketika menympaikan Iwak dalam setiap persmbahannya k3rana mungkin dapat mencmarkan nama mana-mana plhak & juga orang rmai.

Sumber : BeautifulNara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.