Home / Semasa / 4 Jam Tnggu Giliran, Last2 Suru Balik Sbb Tak Ckup Staff”- Sekali Lelaki Ini Meng4muk, Semua Terdiam

4 Jam Tnggu Giliran, Last2 Suru Balik Sbb Tak Ckup Staff”- Sekali Lelaki Ini Meng4muk, Semua Terdiam

Baru-baru ini tular di laman Twitter, video memaparkan seorang lelaki yg mengamuk ketika berurusan di sebuah kaunter kerajaan telah mendapat perhatian daripada orang ramai.

Menerusi video tersebut, dilihat lelaki berbangsa india itu menjerit-jerit memarahi staf di kaunter berkenaan & menepuk-nepuk meja sambil cuba ditenangkan oleh rakannya.

Difahamkan, dia sudah lama menunggu nombor gilirannya namun apabila sampai di kaunter, dia tdk dapat menyelesaikan urusannya akibat masalah system down & kekurangan staf pekerja.

Ramai datang pukul 2, pukul 10 30 ambik nombor, you kena tambah orang la! Bukan masalah saya, saya bayar.

Malah, lelaki itu turut sudah berulang kali datang ke pejabat tersebut utk menjelaskan pembayaran bil namun disuruh pulang.

Berapa kali saya nak pergi balik pergi balik? Saya manusia bukan binatang! Jangan buat saya macam binatang! Bukan dekat rumah saya!

 

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen seperti memahami perasaan lelaki berkenaan & malah berterima kasih kepadanya k3rana menyuarakan perkara tersebut yg sering dilalui oleh rakyat Malaysia.

“Dah kena marah baru semua staf keluar, tadi kata tak cukup,” tulis seorang netizen.

“Bagus brother ni.. dia bersuara utk kita semua yg menunggu macam tak ada kerja lain nak buat.. tu belum yg duduk jauh semata-mata nak pergi menunggu dekat kaunter,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yg lain pada pautan di bawah.

SUMBER : Twitter, beautifulnara.com.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“Cukup Sampai Sini Saja”- Shuk Dah Mengaku Menyes4l, Sekali Ini Pula Respon Isterinya

Sebelum ini, viral di media sosial video memaparkan pelawak, Shuk Sahar yg mengakui menyesal menduakan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.