Home / Semasa / Anak lelaki KakL0ng cerita kej4dian dalam 7Eleven. Netizen Korek Vide0 Kaklong Mar4h Kfc | MyBlog

Anak lelaki KakL0ng cerita kej4dian dalam 7Eleven. Netizen Korek Vide0 Kaklong Mar4h Kfc | MyBlog

PERMOHONAN maaf Kak Long atau Wan Nor Baizura k3rana bersikap kasar nampaknya g4gal memberi impak kepada orang apabila dia terus menerima kec4man.

Menerusi temubual dengan mStar, Kak Long bagaimanapun berkata dia memaafkan semua pihak yg melemparkan kata-kata kes4t terhadapnya & keluarganya.

Malah kata Kak Long, dia sedia utk berub4h ke arah yg lebih baik selepas ap4 yg terjadi.

Dalam pada itu anak lelaki Kak Long dikenali sebagai Adam yg berusia lapan tahun berkata dia pada mulanya masuk ke kedai serbaneka tersebut utk membeli air.

Namun tanpa disangka, Adam mendakwa kakitangan kedai berkenaan menuduhnya ingin mencvri mainan serta mengugvt utk membawanya ke balai p0lis.

Ikuti video yg disediakan bagi mendapatakan gambaran sebenar di pihak Kak Long & anak lelakinya.

Antara Komen2 Netizen,

Dia punya amuk mengalahkan amuk yeah yeah..macam dia sorang ada anak atas dunia ni. Ironinya, kalau sayang ke anak maka didik anak dengan baik, ajarkan bahasa baik-baik ni tak..anak dengan mak sama naik..oh ya laki pun sekali..ingat sweet ke se family mulut puaka..erm. Dok leh tebing main saye, kene ke saye kekgi saye letok mulut tepi pitu degunggg tutup rapak jik.

Kita ambk lah pengajaran lps2. Kebanyakkan di Malaysia jadi pelakon, jadi penyanyi bukan sbb bakat tap bad0h eh bod0h. Ada org kena viralkan diri dia dulu, baru dia dpt ap4 dia nak. Tp itulah, kalau takde org support takkan ada org bod0h. Kita dok support benda2 ginilah yg ada bks PA bole masuk big stage, ada yg jd pelakon hasil bad marketing (mls sbut nama) dll. Duduk di negara kls 1 jgn harap dpt tmpt dlm industri. Slmt lah duduk Malaysia, bakat belakang kira jnji followers ig melebihi 1J.

PErcaya ckp anak….silap2 20 tahun lgi kuar media anak sembelih ibu pernah viral suatu ketika dlu di 7eleven….syg anak tangan2kan bukan mengajar jdi anak bi4dap

Kak..ikhlas tak ikhlas minta maaf…atau sbb kena kecam baru minta maaf..ni viral pulak m4ki staff kfc punca ais batu je kak oii

Puas hati dapat jadi retis? Wartwan dh cari anda..itu impian kamu kan nenek..nanti dah jadi artis..jangan lupe anak pulak,k3rana dia anda famous tau.

Orang lain elok je pegi makan kfc beli barang kat 7e , sampai kat ko jer tiber ada mas4lah ntah pape… hauk la perangai ko kak

cukup2 la….kak long oiii….org lain pun syg ank jgk….selidik dulu bru g serang…..mcm kak long sorang ja ada ank….kak long nk glamor katakn

Mengikut cerita wakil dr 7eleven ,pekerja bkn menuduh tapi kwn Dia yg ckp anak kak Long ni ambik brg ( curi mainan klau xsilap ) so org tu tanyalah Kat anak Dia .Anak kak Long ni plk terus balik bagitau Mak Dia blablabla smpailah terjadinya kejadian mengamuk anak beranak dlm 7eleven tu .Sya rasa anak Dia ni terlebih kuah crta dr isi ke maknye ,Tgk gayapun jns bdk manja tak blh ditegur ,bi4dap mmberontak

Kak….lagi banyak akak sembang,lagi ramai kecam akak..better akak senyap je kak…orang xsakit hati..akak xsakit hati..org xdpt dosa kecam akak,akak xdpt pahala org kec4m akak..penat kak penat…hari ni crita lain..lepas tu esok lusa tulat tulen tubing kluar crita lain… 

Netizen Korek Video Lama Kaklong M4rah Kfc. Netizen Tanya Kaklong Taknak Minta Maaf Ke, Ini Jawapan Kaklong

MESKIPUN sudah membuat permohonan maaf terhadap staf kedai serbaguna, 7 Eleven k3rana ‘mengamuk’ ekoran anaknya dituduh mencvri, namun wanita yg dikenali sebagai Kak Long ini tetap menerima kec4man berterusan daripada warganet.

Terbaharu, ‘meriah’ di laman Twitter dengan komen-komen neg4tif netizen yg mengec4m perangai tdk beradab wanita tersebut gara-gara satu video lamanya yg diviralkan kembali.

Video berkenaan memaparkan wanita tersebut membuat siaran langsung (live) ketika menikmati hidangan di cawangan restoran makanan segera Kentucky Fried Chicken (KFC) bersama keluarganya.

Menerusi video berdurasi 2 minit 20 saat itu, sambil menikmati hidangan, dia meluahkan rasa tdk pu4s hati terhadap kakitangan restoran berkenaan k3rana tdk diberikan sudu & minumannya dihidangkan tanpa ais batu.

“Baik tak payah makan KFC… baik makan tepi jalan saja. Ais batu tak ada, sudu tak ada… kalau orang ramai pun, servis kena terbaik… tip top.

“Kena beritahu… sudahlah masa ambil pesanan, muka tu ‘gelebek’ (masam). Saya ada hak sebab saya customer. Dan customer is always right. Saya bukan orang senang, datang sini bawa RM30 saja.

“Saya nak ais batu, sekarang! Panas hati aku datang makan tak ada ais batu. Kalau tiada, tutup kedai!” katanya sebagaimana di dalam video tersebut.

Di dalam video tersebut juga, kedengaran suara tenang seorang kakitangan restoran yg cuba menerangkan situasi dengan memberitahu ketiadaan sudu & ais batu adalah k3rana jumlah pelanggan yg ramai pada hari berkenaan.

twitter kak long

Apa yg membuatkan netizen panas hati, kedengaran suara kanak-kanak lelaki dipercayai anak wanita tersebut turut sama mengh3rdik kakitangan restoran berkenaan seolah-olah menjadi ‘batu api’ utk menambahkan lagi kem4rahan ibunya.

Bagaimanapun, tdk dapat dipastikan lokasi & waktu sebenar rakaman berkenaan.

Menjengah ruangan komen, rata-rata netizen menyifatkan wanita berkenaan suka mencari publisiti mur4han dengan melakukan live demi content.

Video KAKLONG MARAH KFC

“Ni memang content dia cari duit ke? Tak faham… memang perangai burvk macam ni ke? Minta maaf berkali-kali pun tak guna… tak percaya.

“Akak ni dengan telefon memang berpisah tiada ke? Ada saja nak merakam, memviralkan diri sendiri lepas itu dah kena kecam, mulalah minta maaf men4ngis-n4ngis.

komen kaklong

Antara komen netizen terhadap perkongsian video lama ‘Kak Long’.

“Bila aku cakap aku benci budak, budak macam inilah yg aku maksudkan. Kecil-kecil tak beradab, dah besar menyusahkan masyarakat,” demikan antara komen netizen.

Malah ada juga netizen yg tertanya-tanya sama ada majoriti rakyat negeri Pantai Timur bertutur kasar seperti wanita berkenaan.

“Orang pantai timur memang macam…..?” komen seorang netizen.

“Malu aku sebagai orang Ganu (Terengganu). Sorry geng… orang Ganu ni baik-baik je semua kecuali keluarga Kak Long ni,” tulis seorang netizen lain pula.

INI JAWAPAN KAK LONG SELEPAS NETIZEN MINTA DIA MINTA MAAF DENGAN STAFF KFC

Namun tdk kurang juga ada yg menasihatkan wanita berkenaan agar berubah sikap selepas isunya mendapat perhatian ramai. Terdahulu pada Rabu, video wanita berkenaan ‘meng4muk’ di 7 Eleven gara-gara tdk berpu4s hati anak lelakinya ditvduh mencvri menjadi tular di media sosial.

Video tersebut tul4r selepas wanita berkenaan membuat siaran langsung (live) di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

kaklong 1

Bagaimanapun, wanita tersebut dikec4m hebat k3rana bertindak bi4dap dengan meninggikan suara serta dilihat enggan mendengar penjelasan daripada staf kedai serbaguna berkenaan.

Namun kurang daripada 24 jam selepas ‘amukan’ berkenaan, wanita itu tampil membuat permohonan maaf kepada staf yg terlibat & sekali lagi menyiarkan pertemuannya menerusi siaran langsung (live) di Facebook.

Pada Khamis, wakil 7 Eleven pula tampil mengeluarkan kenyataan & menceritakan perkara sebenar, serta meminta masyarakat agar berhenti mengecam wanita berkenaan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : mstar/rj

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Contoh Tradisi Budaya Buli Di SBP Yang Ramai Tidak Tahu Dan Tidak Diberitahu Oleh Anak Anda | Article Update

Sememangnya kes buli yg serius masih kerap dilaporkan berlaku di sekolah-sekolah asrama di Malaysia. Namun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.