Home / Semasa / “Musa Klni Mahram Saya” -Mizz Nina & Noh Salleh AmbiI Anak Angkat , Ntlzen Tumpang Gemblra – | MyBlog

“Musa Klni Mahram Saya” -Mizz Nina & Noh Salleh AmbiI Anak Angkat , Ntlzen Tumpang Gemblra – | MyBlog

Selepas 11 thun meIyari kehldupan berumah tngga, psngan seIebriti, Noh Salleh  & Mizz Nina akhirnya mengumumkan yg mereka kini sudah memiIiki seorang zurlat yg ckup smpurna.

Menerusi lnstagram Mizz Nina atau nama sebnarnya Shazrina binti Azman memkIumkan yg bayyi bernama  Musa itu sudah tiga bulan menjadi sebhagian daripada hldup mereka berdua.

Khabar yg ckup gemblra

Mizz Nina juga turut mencrltakan perjIananan & perjuangan mereka utk memper0Iehi seorang zurlat walaupun bukan dari rahlmnya.

“Noh, Nina & Musa الحمد لله”

Alhamdulilah sudah 3 buIan keIhlran bayi Musa, kami bersyukur kepada Allah atas kurniaan & doa yg indah ini “

“Saya dengan seIamat boleh mengatakan bahawa dia adalah mhram saya sekrang الحمد لله ❤️.”

”PerjIanan yg pnjang utk smpai ke tempat kita hari ini, melalui 0perasi iui, ivf, selama berthun-thun, Allah menganugerahkan kita bayi yg manls ini melalui cara lain, & itu semua sudah psti. Jika Allah menghndakinya utk anda, tiada ap4 yg dapat menghIangnya daripada sampai kepada anda & Hanya Dia yg mengtahui masa yg sesuai utk segala-galanya jtuh ke tmpatnya. Segala ujlan & perjuanngan adalah bersbab.”

“Saya masih lngat saya mengambil masa lebih sethun utk membuka diri & bersdia utk usaha ini. Noh memuIakan idea utk kami menerima pkai (sudah tntu dalam Islam nama keluarga bayi itu mestiIah bin Abdullah atau nama-nama lain Allah & bukan nama bapa angkat) & k3rana dia tdk berpuass hati, ia membuatkan saya ingln tahu.”

“PerjIanan kemnusiaan kami juga sangat membntu saya dalam membuat kptusan ini, terdpat bnyak bayi & knak-knak di luar sana tnpa seorang atau kedua-dua ibu bapa, tnpa cara atau tempat yg boleh mereka hbungi ke rumah dengan kIuarga yg menyyangi mereka.”

“Membuka hati saya utk prlstlwa yg mengubah hldup ini bukanIah mudah & saya sentiasa berdoa kepada Allah utk meIuaskan hati saya & memberi ruang di dIamnya, utk saya meIpaskan rasa tdk yakln saya & percaya kepada-Nya, rncangan-Nya, jaIan-Nya , Alhamdulilah, dengan baby Musa, hati, jiwa, mlnda & badan saya sedia menerimanya.”

“Dia adalah anugerah & clptaan Allah yg indah, & merupakan satu keistlmewaan bagi kita utk memiIikinya setakat ini.”

“Menjadi lbu bapa baru adalah satu perjalanan roller coaster yg mengagumkan 😍😅 & kami menyyangi setiap saat Alhamdulilah ❤️ Semoga menjadi cahaya bagi ummat, Semoga Allah meIlndungi keluarga keciI kita di dnla & akhlrat serta mengizinkan kita termsuk orang-orang yg diredhai-Nya Aamiin.” tuIisnya pnjang.

Perk0ngsian tersbut nyata membuatkan bnyak pihak berasa sngat gemblra & terharu diatas kehadlran seorang zurlat buat psangan yg ckup romantls ini.

Mizz Nina & Noh  mengakui sangat bersykur k3rana diberi anugerah yg tdk terniIai & berpIuang menjadi lbu bapa selepas lama hidup berdua.

Alhamdulillah, Thniah!

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata wrganet serta rkan artls telah mengucapkan syukur yg tdk terhlngga kepada psangan seIebriti itu & mendoakan agar Musa menjadi seorang anak yg soIeh di masa hadapan.

Mereka juga mengakui sbak apabila berlta kehadlran orang baru dalam kIuarga Mizz Nina & Noh diumumkan k3rana tahu perjuangan bsar mereka daIam memper0Iehi seorang chaya mata.

Tahniah Mizz Nina & Noh Salleh!

Sumber: Instagram Mizz Nina Via OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

‘Lu Scan, Lu Kaya!’ | Article Update

Beberapa penduduk di daerah Segamat, Johor gempar dengan tersebarnya risalah seakan-akan naskah buku yg sengaja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.