Home / Semasa / “Dia Jeles, Jual Kosmetik Tapi Tak lawa Pun”- Rupa Cantik Gadis 7E Yg Dim4rah Kak L0ng Jadi Tumpuan

“Dia Jeles, Jual Kosmetik Tapi Tak lawa Pun”- Rupa Cantik Gadis 7E Yg Dim4rah Kak L0ng Jadi Tumpuan

Sejak dua ke tiga menjak ini, tular di media sosial akan isu membabitkan seorang wanita bergelar kak long apabila dia membuat onar di kedai bersama anak lelakinya.

Kejadian itu menerima tentangan & kecaman hebat daripada kalangan netizen sehingga akhirnya wanita itu mengalah & akui kesilapannya k3rana keterlaluan dalam tindakan.

Berikutan kes itu, siapa sangka akhirnya akak 7E masuk ‘line’ apabila dia memuat naik sebuah video bersama staf yg lain di Tiktok pula.

Dalam sorotan yg dikongsikan oleh pemilik akaun, kelihatan dua orang staf perempuan & seorang staf lelaki yg mana masing-masing menutup mulut mereka sewaktu video dirakam.

“Masih lagi tersenyum”

Turut disertakan dalam entri tersebut memaklumkan bahawa mereka masih beroperasi seperti biasa walaupun kedai diserang kak long, malah pelanggan juga masih ramai.

“Patut kak long geram…”

Perkongsian itu sekaligus menghuraikan segala tanda tanya netizen akan pemilik suara di dalam video sebelum ini , bilamana staf yg mengawal situasi tenang sahaja walau beberapa kali dibidas.

Bukan itu sahaja, rata-ratanya juga tdk putus memuji kecantikan mereka.

Patulah akak pun geram jugak

Cun belaka, tak beli produck dia pulak tu

“Pengajaran buat kak long” – Wanita Menangis Minta Maaf Pada Cashier Lepas Video Mengamuk Dikecam

Ramai yg mengecam tindakan wanita tersebut yg dilihat gagal mengawal emosinya ditambah pula dengan reaksi anaknya yg memberontak sehingga membaling barang-barang di kedai serbaneka tersebut & menendang kaunter.

Ekoran ini, wanita yg memanggil dirinya Kak Long ini telah pun pergi semula ke kedai serbaneka tersebut utk menjernihkan keadaan & meminta maaf atas keterlanjurannya semalam.

Pengajaran buat kak long”

Wanita bernama Wan Nor Baizura ini turut membuat siaran langsung di Facebook menunjukkan yg dia telah datang semula ke kedai serbaneka tersebut utk melihat CCTV serta meminta maaf kepada pekerja-pekerja di sana.

Dalam video tersebut, pekerja kedai serbaneka itu turut memberitahu bahawa anaknya itu memang tdk mencuri & bersedia memaafkan wanita tersebut.

Kalau korang tengok video dekat bawah ni, wanita ini turut menangis ketika minta maaf k3rana sedar akan kekhilafan dirinya.

Tak cukup dengan itu, Kak Long ini juga turut menyatakan kesudiannya utk membayar segala kerosakan yg dibuat oleh anaknya namun pekerja tersebut menolak & mengatakan tiada barang rosak dek tindakan anaknya itu.

“Berhentilah sebarkan”

Selain mengakui kesilapannya, wanita ini turut meminta agar orang ramai berhenti sebarkan videonya k3rana dia tak mahu memanjangkan perkara ini.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen menasihati wanita ini utk berhati-hati selepas ini & belajar utk selidik dulu sebelum melenting.

Benda pun dah settle… Harapnya perkara ni jadi pengajaran bukan je utk Kak Long ni tapi juga utk ibu bapa lain…

Sumber :Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“Kereta Mercedes, Audi, Beg Tangan”- Pelakon Fatin Afeefa P4ksa Kekasih Cer4ikan Isteri?

Isteri kepada kekasih pelakon Fatin Afeefa mendedahkan sudah hampir tiga tahun pasangan ini menjalinkan hubungan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.