Home / Semasa / Kak Long Tengah Buat Live, Masuk Satu Komen Suruh Rep0rt Akaun Terus Muka Berubah

Kak Long Tengah Buat Live, Masuk Satu Komen Suruh Rep0rt Akaun Terus Muka Berubah

Kuala Lumpur – Kisah a.mukan seorang wanita di sebuah kedai serbaneka 7Eleven pada Rabu lalu masih hangat diperkatakan netizen sehingga ke hari ini.

Ketika i.su dengan 7Eleven menemui penamatnya, tular pula satu lagi rakaman, memaparkan wanita dikenali sebagai Kak Long itu bertindak b.iadab di restoran makanan segera Kentucky Fried Chicken KFC.

Sejak dua keja.dian itu, Kak Long yg dilahirkan sebagai Wan Nor Baizura tdk aman apabila namanya terus menjadi sasaran keb.encian, kem.arahan serta kec.aman netizen.

Tidak terkecuali tentunya anak lelaki Kak Long iaitu Adam yg dilabel netizen sebagai kanak-kanak yg b.iadab & kurang didikan orang tua.

Dalam satu video terbaharu, Kak Long sekali lagi tumpah air mata & mengakui sedang mencari ikhtiar utk mengubah sikap anaknya itu.

“Orang yg kenal perangai anak saya, dia tahu. Saya pun sekarang ni tengah berubat. Saya bawa anak jumpa ustaz, saya ikhtiar supaya anak saya berkata molek-molek baik-baik.

“Alhamdulillah, kalau awak nak tolong saya lagi, mari je tolong saya. Bukan tolong dengan wang ringgit pun tak ap4, tolong didik saya. Yang mana ada ilmu agama, mari didik saya, mari didik anak saya,” ujarnya sambil mengesat air mata dengan sehelai tuala.

Dalam video sama, Kak Long akui tdk pandai mendidik anaknya, namun tdk dapat berkongsi butiran selanjutnya mengenai situasi yg dialami.

“Saya jumpa ustaz sebab saya ni sebenarnya, saya lemah guys. Saya lemah. Saya akui saya tak pandai didik Adam, saya akui. Tapi saya tak boleh cerita sepenuhnya.

“Tapi tak apalah, awak nak doa kepada saya b.uruk-b.uruk tak payahlah. Saya takut doa ni berbalik kepada awak. Saya akui kesil.apan saya.

“Tapi ambillah pengajaran daripada saya atas benda yg dah jadi. Saya tak boleh diamkan diri sebab saya tak nak lari daripada kesi.lapan saya.

Tambah wanita itu lagi, dia juga sama seperti insan lain yg boleh berubah ke arah yg lebih baik.

Saya manusia, saya boleh berubah bila-bila masa. Sebab tu saya buat live sekarang, saya jaga mulut saya. Cuma hari tu saya tak boleh nak kawal Saya minta maaf,” ujar wanita dari Terengganu itu.

“Dan saya pun dah minta maaf dengan staf KFC, staf 7Eleven. Awak nak ap4 pula hari ni?” soalnya lagi.

Untuk rekod, nama Kak Long hangat diperkatakan selepas dia meng.amuk gara-gara anaknya ditu.duh menc.uri di salah sebuah outlet 7Eleven pada Rabu lalu.

Selain Kak Long, anak lelakinya Adam yg ditu.duh menc.uri turut dik.ecam netizen k3rana bersikap bi.adab terhadap staf kedai berkenaan.

Pada Khamis, wakil 7eleven telah bertemu & bermaafan dengan wanita itu, menyifatkan keja.dian berkenaan sebagai salah faham antara staf dengan pelanggan sekaligus menamatkan kon.troversi yg mel.anda.

Dia pada Jumaat bagaimanapun sekali lagi dik.ecam selepas tular video sedang mema.ki hamun staf KFC ketika sedang menjamu selera dengan keluarganya.

Tengah Buat Live Ada Orang Suruh Report Akaun Dia

Kredit : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.