Home / Semasa / Ismail Sabri keluar dari kereta, prihatin bantu polis pengiring kem4langan

Ismail Sabri keluar dari kereta, prihatin bantu polis pengiring kem4langan

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob turun dari kereta rasmi bagi bertanyakan keadaan seorang polis pengiring yg terlibat dalam kemalangan kecil di Pekan Benut, Pontian di Johor.

Menerusi satu posting di laman Facebook Bernama, Ahli Parlimen Bera itu prihatin terhadap kejadian tersebut apabila memeriksa keadaan mangsa yg menahan kesakitan di tepi jalan.

Walaupun dipenuhi dengan jadual padat, ia bukan penghalang bagi beliau utk mengambil berat sebelum meneruskan perjalanan ke program lain sempena Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (JAKM)

Terdahulu, Ismail Sabri menyantuni 10 kanak-kanak dengan memberi sumbangan Yayasan Keluarga Malaysia di Dataran Plaza Angsana, semalam.

Seramai 10 orang anak-anak kesayangan Pak Long menerima sumbangan Yayasan Keluarga Malaysia di Johor Bahru hari ini.

“Ada di antara mereka yg kematian ibu bapa & sudah tdk ada tempat bergantung lagi..  sebagai sebuah Keluarga Malaysia.. kitalah yg perlu menyokong mereka. 

“Pihak Yayasan Keluarga Malaysia bukan sahaja membantu dari segi kewangan tetapi juga bantuan pendidikan sehingga tamat belajar,” tulis satu posting di Facebook rasmi miliknya.

 

JAKM adalah langkah terbaik bagi menyalurkan maklumat & dasar kerajaan secara terus dalam memulihkan ekonomi, kestabilan politik & kesejahteraan sosial dalam negara.

Sumber: Facebook Bernama & Ismail Sabri

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.