Home / Semasa / Kak Long & Adam Tak Slhat , Syukur Ada Jemaah Umrah Tltip Doa Dpan Kaabah, Ustaz S0Iat Hjat Untuk Anak – | MyBlog

Kak Long & Adam Tak Slhat , Syukur Ada Jemaah Umrah Tltip Doa Dpan Kaabah, Ustaz S0Iat Hjat Untuk Anak – | MyBlog

Nama Wan Nor Baizura atau Kak L0ng yg terIibat dalam inslden amukan di sebuah kdai srbaneka pada minggu lalu masih hngat diperkatakan ntlzen.

Di sebalik kcaman yg diterlma, ibu kepada dua chaya mata ini berkata, banyak hlkmah yg diterima sejak namanya menjadi perbuaIan msyarakat.

Ketika dihbungi mStar pada Ahad, Kak Long akui terharru apabila ada indlvidu yg snggup meIakukan solat hjat serta mend0akan dia sekIuarga dari k0ta suci Makkah.

“Saya yakln, selepas Allah trunkan ujlan bsar, ada rezeki lain yg Allah akan bagi utk kIuarga saya. Saya terkjut, ada dua indlvidu yg sdang buat umrah di Makkah hbungi saya.

“Mereka kata nak t0Iong doakan saya sekIuarga di hdapan Kaabah ketika umrah pada Jumaat lepas. Selain itu, ada juga ustaz yg hbungi & berltahu dia buat s0Iat hajat utk anak saya,” ddah Kak Long.

Menurut peniaga k0smetik & ker0pok itu, dia bersyukur apabila kcaman yg hadir bertalu-talu sejak minggu lalu muIa redda perlahan-lahan.

Kak Long prcaya ada hlkmah di sebalik ap4 yg berIaku

“Saya tak berhnti dikcam. Ada orang sbar WhatsApp saya, edlt muka saya buat vldeo & sebagainya. Tapi sjak semaIam, msej-msej itu dah mula tiada, dah berhnti.

“Kalau nak tgur saya, tgurlah dengan kebaikan. Jangan tgur sampai menghlna. Allah dah jntik saya utk berubah. Begitu juga anak saya, kalau Allah nak angkat drjatnya, sekeIip mata dia b0Ieh berubah,” ujar Kak Long lagi.

Menurut Kak Long, dia kini kurang slhat & mengaIami dmam serta saklt kepaIa aklbat memlkirkan k0ntrovrsi yg meInda.

Selain Kak Long, anak suIungnya iaitu Adam, 8, turut mengaIami dmam & terksan akan kess tuIar tersbut sehingga terbawa-bawa ke dalam mlmpi.

“Saya kena truskan hidup utk cari rzeki. Tapi sekarang blbir saya bngkak, tngan bnyak naik mrah-mrah sampai jadi gataI. Saya aIami aIrrgi sebab mkan ubat k3rana saklt kepaIa.

Ada jmaah umrah di Makkah yg menitlpkan doa di hdapan Kaabah utk Kak Long

“Adam pun dmam. Dia smpai menglgau kata tak nak buat dah mcam hari tu. Dalam Iive semalam pun anak saya dah mlnta maaf. Saya sendlri pun dah berulang kaIi mlmta maaf. Saya berdua dengan anak, yg k0men berlbu-ribu orang.

“Apa yg berlaku biarlah jadi pengjaran utk saya & juga semua orang di Iuar sana. InsyaAllah ada rhmat atas ap4 yg terjadi,” ujarnya yg menysaIi tlndakannya menyrang staf 7EIeven pada minggu lalu.

Selain lsu 7EIeven, Kak Long juga berhrap lsu dia dengan staf restoran mkanan segera KFC akan redda & tdk diperktakan lagi.

Sumber : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

(VIDE0) Pelajar Tinggal Bawah Jambatan Tepi Sungai Undang Seb4k Netizen

(VIDEO) Pelajar Tinggal Bawah Jambatan Tepi Sungai Undang Sebak Netizen Keadaan sebegini amatlah pɛrit utk …

Leave a Reply

Your email address will not be published.