Home / Semasa / VIRAL “Kesian sampai layu sayur dia, tiada siapa singgah beli..” Warga Emas Jual Sayur Tepi Jalan, Di Tengah Panas Undang Sebak

VIRAL “Kesian sampai layu sayur dia, tiada siapa singgah beli..” Warga Emas Jual Sayur Tepi Jalan, Di Tengah Panas Undang Sebak

Warga Emas Jual Sayur Tepi Jalan, Di Tengah Panas Undang Sebak

Tidak kira hujan atau panas, individu yang perlu menyara keluarga terpaksa gagahkan kudrat untuk mencari rezeki walaupun sangat sukar dalam tempoh pand3mik yang masih melanda sehingga ini.

sayur

Seorang lelaki warga emas juga turut melalui hal yang sama berikutan keperluan hidup. Demi menyara kehidupan, pakcik ini mencuba nasibnya menjual pelbagai jenis sayur di bahu jalan berhampiran kawasan Kampung Lahar Yooi, Tasek Gelugor.

Kisah tersebut dikongsi seorang pengguna laman Facebook, Nur Aina di mana dia menyeru pertolongan orang ramai berdekatan lokasi itu agar singgah dan bantu pakcik ini dengan membeli jualannya.

sayur

Lebih menimbulkan rasa simpati apabila pakcik itu menjual di tengah panas terik matahari namun begitu tiada pelanggan yang singgah membeli.

sayur

Hantaran yang tular…

“Katanya tinggal di Penanti dan selalu berniaga pasar malam tapi disebabkan pand3mik yang melanda , dia dah tak boleh berniaga,”tulis Nur Aina.

Walau bagaimanapun, kemaskini pada posting tersebut mengatakan jualan pakcik berkenaan telah habis diborong oleh insan yang baik hati.

sayur

Rata-rata warganet turut kasihan dan mendoakan agar pakcik tersebut sentiasa dimurahkan rezeki serta dilindungi Allah SWT.

Terima kasih juga buat Nur Aina kerana berkongsi kisah pakcik ini kepada umum sehingga jualannya habis diborong.

Sumber: SantaiViral

About admin2

Check Also

Pelakon Lufya Omar Dibel4sah Lelaki Mencvlik Anaknya, Lihat Apa Terjadi Selepas Itu

“Seorang lelaki Melayu yg bersifat dayus telah memukul saya menggunakan batang kayu di kepala, badan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.