Home / Semasa / Bengang tidur terganggu, wanita lemp4ng ‘housemate’ gara2 memasak jam 5 pagi?

Bengang tidur terganggu, wanita lemp4ng ‘housemate’ gara2 memasak jam 5 pagi?

Hidup menyewa sememangnya memerlukan tolak ansur yg tinggi. Walau bagaimanapun, jika ada masalah berkenaan isu dalam rumah sebaiknya dibincangkan secara baik agar tdk bermasam muka sesama penyewa yg tinggal sebumbung.

Namun begitu, menerusi perkongsian seorang wanita menggunakan nama akaun Facebook Vestene Wong, dia telah berkongsi momen tegang sewaktu ditampar oleh rakan serumahnya pada jam 5.00 pagi k3rana memasak di dapur.

Menerusi luahannya, dia ketika itu sedang menggunakan dapur pada jam 5 pagi bagi menyediakan bekal utk dibawa pergi mendaki.

Namun, secara tiba-tiba rakan serumahnya yg mendiami bilik berdekatan dapur telah datang & melayangkan penampar k3rana berasa tidurnya terganggu disebabkan bunyi di dapur.

Terkejut dengan situasi itu, dia telah mendapatkan penjelasan daripada tuan rumah & tiada sebarang peraturan utk menggunakan dapur pada bila-bila masa.

Oleh sebab itu, dia telah mengambil keputusan utk membuat laporan polis berhubung hal tersebut.

Akan tetapi, selepas rakan serumahnya di panggil ke balai polis, dia telah membawa sekali sejumlah pil tanpa sebarang keterangan dengan mendakwa bahawa dirinya mempunyai masalah anxiety.

Namun begitu, apabila pihak polis meminta dia menunjukan kad membuktikan dia adalah pesakit yg mempunyai masalah mental, wanita itu tdk dapat menjelaskannya dengan alasan masalah yg dialami tdk begitu serius.

Disebabkan itu, pihak polis telah menyuruhnya meminta maaf kepada Vestene bagi menyelesaikan isu tersebut.

Walau bagaimanapun, mangsa mengatakan yg permohonan maaf yg dibuat rakan serumahnya adalah yg paling tdk ikhlas pernah diterima & terus beredar k3rana malas melayan wanita tersebut lagi.

Dalam coretan Vestene lagi, dia akui sepatutnya perlu bertimbang rasa dengan meminta kebenaran mengunakan dapur pada awal pagi k3rana bimbang rakan serumah terganggu.

Namun,  sepatutnya rakan serumahnya juga sedar yg itu kali pertama dia menggunakan dapur diawal pagi & bukannya menyerang sesuka hati seperti yg telah terjadi.

Untuk makluman, video yg dikongsikan telah diambil daripada rakaman litar tertutup (CTV) yg sememangnya dipasang oleh tuan rumah di area dapur rumah tersebut.

Sumber: Facebook Vestene Wong

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Sangat Wajar Dicontohi, Ini Cara Kerajaan Türkiye Bantu Meringankan Beban Rakyatnya | Article Update

Seluruh dunia kini dilihat sudah mula terkesan dengan ketidakstabilan ekonomi yg mempengaruhi nilai mata wang, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.