Home / Semasa / Sempat bergembira bersama sebelum m4ut, rakaman akhir mangsa tr4gedi Papua undang sebak

Sempat bergembira bersama sebelum m4ut, rakaman akhir mangsa tr4gedi Papua undang sebak

Sejak beberapa hari lalu tular akan insiden tragis yg menimpa sekumpulan pekerja Palpa Timur Telematika apabila dikatakan maut selepas membaiki stesen pemancar Pengkalan Menara (BTS) 3 Telkomsel di Kecaman Beoga, Kabupaten Puncak

Bagaimanapun, cara pemergian 8 daripada 9 orang yg bertugas itu menjadi perhatian ramai apabila dikatakan maut dipenggal oleh pengganas.

Sempat berkongsi momen terakhir bersama-sama sebelum kejadian, ramai warganet yg turut bersimpati akan perkara tersebut.

Malah, difahamkan, salah seorang mangsa kejadian tersebut turut memuat naik beberapa video serta keping gambar akan mereka bermain salji di tempat itu di laman Facebook.

Walau bagaimanapun, posting tersebut telah dipadam oleh ahli keluarga mangsa k3rana dihujani dengan ucapan takziah namun sempat dirakam oleh beberapa pengguna TikTok.

Sehubungan dengan perkara tersebut, rata-rata warganet mengucapkan takziah selain turut sebak melihat momen terakhir mangsa.

Sedih tengok video dia orang.

Sumber : Redaksi

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Imam tarawih Masjid Nabawi, Sheikh Mahmood Khalil al-Qari meninggal dunia | Article Update

MADINAH: Imam Masjid al-Qiblatein, di sini, Sheikh Mahmood Khalil al-Qari telah meninggal dunia pada pukul …

Leave a Reply

Your email address will not be published.