Home / Semasa / “Saya Pun Mmg Asal Dari Thailand”- Rakan2 Sering Kata ‘Muka Sama’ Sejak Dulu. ‘Tangmo Nida’ Versi Berhijab Jadi Perhatian

“Saya Pun Mmg Asal Dari Thailand”- Rakan2 Sering Kata ‘Muka Sama’ Sejak Dulu. ‘Tangmo Nida’ Versi Berhijab Jadi Perhatian

KES kem4t1an aktres TangmoNida masih hangat diperkatakan dalam kalangan netizen.

Berbagai spekulasi & teori dikeluarkan oleh pihak tertentu yg mengesyaki kem4langan ini adalah dirancang.

Ketika kisahnya menjadi perhatian, muncul seorang wanita di negara ini yg wajahnya dikatakan saling tak tumpah dengan bintang terkenal antarabangsa dari Thailand itu.

Menerusi perkongsian video yg dimuatnaik oleh adik iparnya, rata-rata netizen turut mengakui bahawa wajah wanita itu, yg hanya mahu dikenali sebagai Fee Fitroh, 34, mirip aktres berkenaan.

Ketika dihubungi mStar, dia yg mesra disapa Fee berkata wajahnya sudah disamakan dengan Tangmo sejak dulu lagi tetapi semakin diperkatakan selepas kes kem4t1annya menjadi perhatian rakyat negara ini.

“Saya tak tahu adik ipar nak post video tu. Saya tahu pun selepas kawan & customer dari Thailand beritahu video saya dah viral sampai negara sana. Customer tu selalu datang salun milik saya dekat Sungai Golok, Thailand.

“Saya sendiri pun memang berasal dari Thailand. Bagi saya, wajah kami tak sama pun. Tapi sejak kes kem4t1an Tangmo, makin ramai orang tegur & cakap sama,” jelas Fee.

Rakan & pelanggan dari Thailand beritahu video gadis ini sudah viral sampai negara asalnya, Thailand.

Ketika dihubungi mStar, sesi temubual melalui panggilan WhatsApp ini terpaksa diterjemahkan oleh adik iparnya, Lely Malik, 28, seorang warga tempatan yg menjadi perantara perbualan.

Ini disebabkan Fee baru menetap di Malaysia setelah berkahwin dengan jejaka berasal dari Kelantan, Nik Rosdi, yg berusia 41 tahun.

Bila video muka saya sama dengan Tangmo tu viral, saya t4kut juga sebab disamakan dengan orang yg dah men1ngg4l.

FEE

“Saya tak berapa fasih nak cakap Melayu kecuali dalam slang Kelantan. Tetapi sekarang boleh membaca & mengeja perkataan Melayu cuma lambat sikit.

“Lagipun saya datang Malaysia sebelum PKP tahun 2018 lepas kahwin. Jadi saya masih baru lagi. Saya & suami tinggal dekat kawasan Rantau selepas mendirikan rumahtangga.

“Saya kenal suami dekat Facebook. Pertama kali jumpa dia pun masa hari perkahwinan. Masa bercinta pun kami cuma berbual melalui video call saja,” jelas Fee.

Wanita ini masih belajar utk fasih berbahasa Melayu setelah menetap di Malaysia sejak 2018.

Bercerita lanjut, Fee mengakui bahawa dia terkesan dengan berita kem4t1an Tangmo walaupun tdk mengenali aktres itu secara peribadi.

“Bila video muka saya sama dengan Tangmo tu viral, saya takut juga sebab disamakan dengan orang yg dah men1ngg4l. Tapi bagi saya cerita kem4t1annya sangat menyedihkan.

“Saya memang ambil tahu perkembangan Tangmo sebelum kes kem4t1an dia lagi. Bagi saya banyak cerita yg tak betul dikeluarkan. Kita masih tak tahu macam mana sebenarnya kejadian sampai dia m4t1, jadi hal ni bagi saya belum selesai.

Fee juga merupakan seorang model utk sebuah syarikat tudung.

Apa yg saya tahu, Tangmo ni orangnya baik. Dulu dia orang susah duduk dengan bapa selepas berpisah dengan ibunya. Masa dia bercinta pun pernah nak bunvh diri sebab putus dengan kekasihnya,” jelas Fee yg prihatin dengan berita & gosip aktres ini semasa di Thailand.

Bercerita mengenai dirinya, Fee merupakan seorang model koleksi tudung sejak tahun 2018 sehingga kini.

Wanita ini berkata dia sudah mula membiasakan diri dengan budaya Melayu namun masih terus makan makanan Thailand yg pedas & masam k3rana ibu mentuanya di Kelantan juga berasal dari Thailand.

Wanita berasal dari Thailand ini turut meluahkan rasa simpati dengan nasib menimpa aktres Tangmo Nida.

Dalam pada itu, Fee begitu teruja setelah mengetahui tentang festival makanan Thailand di Malaysia iaitu Absolut Food Fest yg bakal diadakan kelak di Kuala Lumpur k3rana dia & adik iparnya juga akan berniaga di sana.

Video:

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Pengguna Kereta Baru Berhati-Hati Dengan Pusat Servis Kereta. Jika Tidak, Anda Bakal Ditarah Hidup-Hidup | Article Update

Semenjak kerajaan memberi pelepasan cukai utk pembelian kereta baharu, ramai yg tdk melepaskan peluang ini. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.