Home / Semasa / Dia Gelar Mak Aku Pel4cvr”- Syada Amzah Ungkit Kisah Silam Sharnaz, Sekali Ini Respon Padu Sharnaaz

Dia Gelar Mak Aku Pel4cvr”- Syada Amzah Ungkit Kisah Silam Sharnaz, Sekali Ini Respon Padu Sharnaaz

PETALING JAYA – Rentetan luahan rasa tdk puas hati adik kepada Shila Amzah iaitu Syada, difahamkan merujuk kepadanya, pelakon Sharnaaz Ahmad mengambil pendekatan enggan memanjangkan isu tersebut.

Sharnaaz atau nama sebenarnya, Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 37, bertegas tdk mahu bersifat negatif, terutama ketika menjalani fasa kehidupan ketika ini.

“Hanya benda-benda positif dalam hidup saya. Yang negatif minta dalam test kit (ujian kendiri) Cvid-19 sahaja.

“Saya tak berminat nak komen panjang. Saya sekarang ada kehidupan yg indah bersama yg tersayang, Jebat Jayden,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online sebentar tadi.

Ditanya sama ada dirinya marah dengan situasi yg tercetus, jawab Sharnaaz: “Tak marah aih. Gembira sahaja. Dah lama tak marah-marah ni. Kena marah ada lah dengan Jebat.”

Pelakon drama rantaian I Promise Janji Anaqi itu dihubungi berhubung isu kenyataan yg dikeluarkan Syada menerusi Twitter.

Baru-baru ini, Syada yg juga merupakan bekas peserta program realiti, Big Stage musim kedua memuat naik ciapan berbunyi: “Anda panggil mak saya pelacur, kakak saya jalang & keluarga saya barua.

“Saya tdk akan pernah memaafkan utk ap4 yg telah anda lakukan. Ada beza being real (jujur) dengan memang biadab,” ciapnya.

Bagaimanapun, ciapan tersebut tdk merujuk kepada mana-mana individu.

Sungguhpun begitu, berdasarkan komen-komen netizen, penyataan tersebut dikatakan ada kaitan dengan pergolakan yg pernah berlaku antara Sharnaaz & keluarga Shila sewaktu terjadinya episod putus cinta sekitar 10 tahun lalu.

Terdahulu, Sharnaaz mendedahkan kepada media bahawa dirinya tdk pernah menyimpan dendam terhadap Shila yg pernah menjadi kekasihnya suatu ketika dahulu.

Shila juga sangat menghargai sokongan yg diberikan Sharnaaz menerusi temu bual bersama media usai AJL36 yg menyaksikan dirinya & kumpulan SOG diangkat sebagai juara keselurugan menerusi karya berjudul Pelukan Angkasa.

Respon Adik shila Amzah

macam  diketahui ramai, sejak kebelakangan ini pelakon Sharnaaz Ahmad & Shila Amzah sering kali dikaitkan bersama & ramai yg minta utk mereka kembali bercinta.

Baru-baru ini juga, Sharnaaz ada memberitahu kepada media dia tdk menghalang orang ramai utk mendoakan perkara baik berlaku kepada hubungan mereka & turut berterus terang bahawa dirinya ada saja berbalas mesej bersama Shila.

Walau bagaimanapun, semalam adik kepada Shila iaitu Syada Amzah yg juga merupakan seorang penyanyi ada memuat naik satu ciapan seakan-akan tdk menyukai orang ramai mengaitkan nama kakaknya & pelakon itu.

Di dalam ciapan tersebut, terlihat beliau seperti masih tdk boleh melupakan ap4 yg telah dilakukan oleh ‘lelaki’ tersebut k3rana telah memanggil keluarganya dengan kata-kata kesat.

Biarpun tdk memberitahu utk siapakah ciapan itu ditujukan, tetapi meninjau di balasan komen netizen, rata-rata sudah dapat meneka lelaki yg disifatkan sebagai biadap tersebut.

Dalam ciapan sebelum itu, Syada juga berharap agar ‘lelaki’ tersebut jauhkan diri dari keluarganya & tdk menganggu mereka lagi.

Selain itu, kami kongsikan artikel berkaitan pada pautan di bawah.

Ibarat luka lama masih berdarah, adik kepada penyanyi Shila Amzah iaitu Syada Amzah tdk akan memaafkan individu yg pernah bersikap biadab terhadap keluarganya.

Kata Syada, atau nama lengkapnya, Nursyuhada Amir Amzah menerusi satu ciapan dalam Twitter, ada beza seseorang itu bersikap jujur & biadab.

“Anda panggil mak saya pelacur, kakak saya jalang & keluarga saya barua.

“Saya tdk akan pernah memaafkan utk ap4 yg telah anda lakukan. Ada beza being real (jujur) dengan memang biadab,” ciap bekas peserta program realiti, Big Stage musim kedua itu.

Terdahulu, Sharnaaz mendedahkan kepada media bahawa dirinya tdk pernah menyimpan dendam terhadap Shila yg pernah menjadi kekasihnya suatu ketika dahulu.

“Kami tak pernah bermusuh. Saya cuma ada isu dengan ibu bapa dia,” kata Sharnaaz atau nama sebenarnya, Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 37.

Pelakon drama rantaian, Suamiku Encik Sotong itu juga memaklumkan tdk menolak andai jodoh dengan Shila kembali bertaut.

“Kita tak boleh menghalang orang mendoakan. Jadi, saya terima sahaja (doa).

“Yang tentukan hanya Allah. Terima kasih yg mendoakan, saya tak boleh ramal masa depan. Kalau ada, ada. Kalau tiada, kita nak buat macam mana. Pintu hati saya sentiasa terbuka utk semua orang yg akan hadir dalam hidup,” katanya.

Sharnaaz pernah bercinta dengan Shila atau nama sebenarnya, NurShahila Amir Amzah pada 2011 hingga 2013, namun hubungan terputus di tengah jalan k3rana tdk mendapat restu keluarga Shila.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

‘Lu Scan, Lu Kaya!’ | Article Update

Beberapa penduduk di daerah Segamat, Johor gempar dengan tersebarnya risalah seakan-akan naskah buku yg sengaja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.