Home / Semasa / [VIDE0] Baru Je Nak Tegur Tapi Teringat Jiran Baru Meningg4l Dunia 7 Hari Lepas…

[VIDE0] Baru Je Nak Tegur Tapi Teringat Jiran Baru Meningg4l Dunia 7 Hari Lepas…

Hasrat seorang lelaki mahu menegur jirannya di hadapan rumah terhenti apabila menyedari jirannya itu sebenarnya telah meninggal beberapa hari yg lalu! Video tersebut telah tular di media sosial & dikongsikan oleh Makassar_Info di laman Instagram.

Menerusi video yg berdurasi kurang satu minit itu, memaparkan seorang lelaki yg terkejut melihat jelmaan seperti manusia berada di hadapan rumah jirannya. Apa yg lebih mengejutkan, apabila jirannya itu baru sahaja meninggal tujuh hari yg lepas. Mustahil kalau jirannya yg berada di situ. Difahamkan, pada mulanya dia berniat utk menegur jirannya itu namun, hasratnya terbantut ketika itu.

Susulan melihat ‘kelibat’ tersebut individu tersebut dilihat melarikan diri bagi menyelamatkan dirinya. Kejadian tersebut berlaku di Kampung Gentur, Desa Jambudipa, Kecamatan Warungkondang, Cianjur Jawa Barat. Video tersebut telah ditonton lebih 400k tontonan & meraih ratusan komen daripada warganet. Sehingga kini tdk dapat dipastikan kesahihah video tersebut namun ada yg mendakwa ianya sekadar lakonan bagi meraih tontonan di media sosial.

Sumber: Makassar_Info

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.