Home / Semasa / Keluarga Tak Restu Marsha Peluk Islam! Seb4k, Menang AJL Tanpa Orang Tua

Keluarga Tak Restu Marsha Peluk Islam! Seb4k, Menang AJL Tanpa Orang Tua

Di sebalik persembahan memukau, Marsha Milan di malam Anugerah Juara Lagu ke-36 beberapa hari lalu, ada kisah peribadi yg membuatkan dia begitu em0si di atas pentas.

 

Seperti yg kita tahu, Marsha telah pun berkahwin dengan seorang ahli perniagaan berasal dari Pulau Pinang, Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail pada Disember 2015. Perkahwinan ini telah membawa Marsha kepada agama barunya, Islam.

 

Marsha berkongsi kisah get1rnya saat memeluk Islam apabila keluarganya tdk menerima penghijrahannya itu.

“Itulah fasa depresi paling teruk pernah saya alami apabila berdepan dengan bantahan keluarga apabila saya mahu masuk Islam.

 

“Benarlah, bukan senang berada dalam situasi yg kita tdk biasa,” luah Marsha seb4k. Namun, perlahan-lahan dia cuba memenangi hati keluarganya itu k3rana itulah janji Marsha sebaik menikahi suaminya dia mahu mengeratkan semula hubungan dengan keluarganya itu.

 

Bagaimanapun, disebabkan pandemik Cov1d-19 usahanya utk mengeratkan semula hubungan terb4ntut. Dua tahun, tempoh Marsha tdk berkesempatan utk pulang ke pangkuan keluarga.

 

Apapun, sama-samalah kita mendoakan hubungan Marsha & keluarga kembali terjalin seperti dahulu.

Sumber : https://www.viralmy.me

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Contoh Tradisi Budaya Buli Di SBP Yang Ramai Tidak Tahu Dan Tidak Diberitahu Oleh Anak Anda | Article Update

Sememangnya kes buli yg serius masih kerap dilaporkan berlaku di sekolah-sekolah asrama di Malaysia. Namun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.