Home / Semasa / Demi Allah Takde Niat” Kaklong Merayu Minta Maaf Lepas Buat Video Ej3k Jalan Cara OKU?

Demi Allah Takde Niat” Kaklong Merayu Minta Maaf Lepas Buat Video Ej3k Jalan Cara OKU?

Sejak semalam kecoh dengan reaksi orang ramai apabila mengetahui seorang wanita yg digelar ‘Kaklong’ malah dijemput bagi satu rancangan temubual di sebuah stesyen TV. Rata-rata meluahkan rasa tdk bersetuju serta tdk berpuas hati selain merasakan individu tersebut sangat tdk sesuai utk ‘dijulang’ susulan tindakan kasarnya yg pernah viral sebelum ini.

STESEN TV AMBIL KEPUTUSAN UNTUK TANGGUH SIARAN TERSEBUT KERANA RISAU KES KAKLONG INI MAKIN BURUK

Tak lama selepas itu, stesen TV yg berkenaan akhirnya mengeluarkan satu kenyataan rasmi tentang respon diterima. Dalam statement tersebut, pihak produksi menegaskan kehadiran wanita bernama Wan Noor Baizura tersebut dalam rakaman turut disertai seorang pendakwah yg bertindak memberi teguran serta pengajaran susulan perkongsian viral baru-baru ini. Dek k3rana kecaman yg diterima, mereka mengambil keputusan utk menangguh sementara tayangan episod tersebut.

Namun tak sampai 24 jam lagi berita tentang tayangan rancangan itu ditangguhkan, satu rakaman terbaru sewaktu Kaklong sedang melakukan sesi live malah tular sekali lagi.

Menerusi video tersebut, wanita berkenaan dilihat seperti mengulang balik komen yg dilontar netixen sambil berjalan senget beserta riak wajah berbeza tak ubak seperti orang kurang upaya (OKU).

Walaubagaimanapun, Baizura menafikan dakwaan tersebut dab bertegas tiada niat sama sekali utk persendakan golongan OKU.

“Tiada niat nak mengejek Orang Kurang Upaya (OKU)”, itulah yg dikatakan oleh Kak Long atau nama Wan Nor Baizura selepas video dirinya seakan mengejek golongan itu tular sejak semalam.

“Saya minta maaf banyak.”

Menerusi video yg dimuat naik kembali oleh pengguna Twitter dikenali sebagai @video_malaysia ini memaparkan Kak Long bersama anaknya membuat pemohonan maaf terbuka k3rana kelakuannya yg menyinggung golongan OKU.

 

Dia yg mengakui tdk berniat utk menyindir mana-mana pihak OKU menyatakan sanggup bersumpah bagi membuktikan bahawa dirinya tentang kekesalan yg berlaku.

“Minta maaf banyak, demi Allah saya tak ada niat pun. Saya tak ada sebut nama sesiapa. Demi Allah.

“Kepada golongan OKU saya minta maaf banyak, saya buat live tu tak ada kata pada sesiapa,” ujarnya.

Sehubungan dari perkongsian itu, pelbagai reaksi yg ditinggalkan oleh warganet berhubung perkara itu. Rata-rata mereka berpendapat bahawa wanita tersebut telah banyak melakukan pelbagai hal yg tdk boleh diterima.

Banyak sangat buat hal

Tolong uninstall FB dia

Buat salah lepastu minta maaf

Orang macam ni sampai masuk tv?

Sumber : Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.