Home / Semasa / Ramai “Panas” KakLong Jadi Tetamu Tv lslamik, Sekali Sharnaaz Masuk K0men

Ramai “Panas” KakLong Jadi Tetamu Tv lslamik, Sekali Sharnaaz Masuk K0men

Stesen TV Alhijrah sejak malam tadi dikrltik netizen k3rana menjemput seorang wanita yg pernah viral di mediaSosial k3rana k, es kekec0han di sebuah kedai serbaneka di Dungun, sebagai tetamu undangan bagi program terbitan stesen itu.

Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sebelum ini dikrltik netlzen k3rana melakukan kekecohan di kedai 7 Eleven & restoran makanan segera yg turut membabitkan anak lelakinya. Bagaimanapun, k, es di 7Eleven telah pun selesai selepas kedua-dua pihak bermaafan.

Tetapi dalam lsu terbaru ini, netlzen tdk berpuas hati dengan tindakan TVAlhijrah menjemput Kak Long sebagai tetamu undangan. Malah ada yg berpendapat stesen TV berkenaan menumpang popular orang seperti itu utk menaikkan rating.

TV Alhijrah, kalau tk ada content sangat nak buat, approach la mana-mana doktor ke, peguam macam aku ke, panggil buat sharing yg berilmiah sikit. Ni hangpa panggil orang tah hapa-hapa ni nak jadi macam Melodi ka?” kata ciap Muhammad Syarafi.

“Patutnya TVAlhijrah kena panggil pekerja 7E tu, bukannya Kak Long ni sebab pekerja itu yg menjadi mangsa. Sifat sabar & lemah lembut percakapannya yg patut dicontohi. Kalau naikkan orang yg tldak beretika ini vlral, lama-lama makin lemak masyarakat kita ni. Perkara bladab disanjung tinggi,” ciap Nazura.

“Takkanlah TV pun menumpang populariti orang macam ni utk naikkan rating?” ciap Don Pablo.

Menlihat diruang mediaSoslal Sharnaaz Ahmad turun memuat naik komen ke atas lsu ini.

“TV Alhijrah tak ada hal, cari pasal. Lama kelamaan orang yg macam inilah akan mewarnai masyarakat. Apabila masyarakat rosak, bertanya lagi sebab ap4,” ciap Ahmad Faezuddin.

“Semakin bangga la dia. Buat ja, hat pun orang angkat dia. Bukan ap4, kadang manusia ni kena bagi pengajaran bukan naikkan macam ni. Cuba tanya orang 7E tu ap4 perasaan & cara dia handle orang kasar seperti ini. Sudah-sudahlah upkan orang macam ni. We expect more from you TV Alhijrah,” ciap Tomyam Ayam.

“Malaysia sudah na, zak, pekerja 7E yg berhemah tdk diangkat, yg celupar & menunjukkan sikap yg tdk sepatutnya diangkat. Penjual produk timbang kilo semakin riak & juah, semakin disokong masyarakat. Ahli politik semakin korup kerap diangkat naik. Usta

Walau bagaimanapun, ada netizen yg tampil mempertahankan TV Alhijrah & memaklumkan episod program itu masih belum disiarkan & adalah tdk adil netizen terus menghentamnya tanpa mengetahui intipati program.

“Maaf, setahu saya episod ini masih belum disiarkan. Tak adil rasanya kalau terus hentam tanpa tahu intipati program. Saudara dah tonton ke episod ini yg sampai tweet macam ni? Tahu ke intipati dia ap4? Apa yg diorang bincangkan?

“Saya percaya penerbit tak ada sedikit pun niat nak menaikkan unsur negatif. Saya nak judge pun tak boleh sebab saya tak tahu ap4 yg dibincangkan dalam program itu yg masih belum disiarkan lagi.

“Awak tahu ke kalau penerbit sebenarnya dah jemput tetapi dia tolak? Atau pihak 7E sendiri tak benarkan? Benda ini semua melibatkan branding. Bukan senang-senang nak main terjah je.

“Saya nak invite owner Petronas pun kena dapatkan kelulusan pihak atasan Petronas. Padahal nak puji diorang, bukan nak condemn,” ciap Hanan M. Said.

Sumber : Thereporter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima KasihJom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Sering Jalinkan Kerjasama Dgn Bekas Kekasih” Tak Sangka Ini Respon Isteri Awie.

Profesional. Mungkin kalimat itu yg tersemat dalam jiwa penyanyi Datuk Awie apabila perlu bekerjasama dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.