Home / Semasa / Obses Mahu Cantik Seperti ‘Patung Barbie’, Wanita Sanggup Habiskan RM600K Buat Pembed4han Pl4stik

Obses Mahu Cantik Seperti ‘Patung Barbie’, Wanita Sanggup Habiskan RM600K Buat Pembed4han Pl4stik

Seorang wanita di Australia mengaku dirinya adalah patung Barbie selepas dia melakukan pembedahan plastik bernilai £110,000 (RM604,228.62).

Wanita berkenaan dikenali sebagai Tara Jayne McConachy mengatakan bahawa dia tdk terkejut apabila orang ramai melihat dirinya seperti anak patung. Tara mula terkenal selepas muncul di sebuah rancangan mengenai pembedahan plastik iaitu Botched di saluran The E!.

Difahamkan, wanita berusia 33 tahun ini sudah melakukan pembedahan plastik sebanyak lima kali utk membesarkan payudaranya. Selain itu, dia turut menjalani pembedahan rhinoplasty, implan punggung, venir & juga botox. Namun, harapannya utk kelihatan cantik seperti patung Barbie yg asli masih jauh lagi.

Dalam pada itu, Tara berharap agar dia dapat membesarkan lagi saiz payudara serta melicinkan kulitnya utk kelihatan lebih muda.

Segala-galanya kecil pada saya kecuali tatas saya… Saya sedang mencari dada yg lebih besar! Saya hanya terfikir utk menjalani pembedahan plastik & mempunyai payudara yg lebih besar, itu akan menjadi faktor wow & ap4 yg saya perlukan.

Walau bagaimanapun, pakar perubatan memberitahu Tara bahawa kulit di sekeliling bahagian dadanya sangat nipis & jika dia menggunakan 1,000CC silikon implan, ia akan membahayakan dirinya.

Susulan daripada itu, dia juga perlu menambah sebanyak lima peratus daripada berat badannya utk menjalani pembedahan lagi & pakar perubatan hanya akan menambah saiz payudaranya jika ia selamat.

Sumber : Daily Star

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Jurugambar sanggup kena sidai, pujuk bayi menangis demi foto impian mak ayah

MENGAMBIL gambar atau photoshoot bayi sudah menjadi satu trend pada masa kini. Malah pelbagai tema & gaya dapat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.