Home / Semasa / Lepas Kec0h KakLong ‘Belanja’ Goyang, Netlzen Dkwa FB KakLong Dah “Hilang”

Lepas Kec0h KakLong ‘Belanja’ Goyang, Netlzen Dkwa FB KakLong Dah “Hilang”

Meskipun sudah dua minggu berlalu, nama ‘Kak Long 7E’ masih menjadi perbualan ramai sehingga hari ini apabila ada sahaja tindakannya yg mengundang rasa kurang senang oleh masyarakat sekeliling.

Terbaru, tular satu rakaman video memaparkan seorang individu mirip Kak Long atau nama sebenarnya Wan Noor Baizura melakukan aksi dianggap tldak sen0noh secara siaran langsung di laman Facebook.

Video itu dimuat naik seorang pengguna Facebook, KJ Nilam memperlihatkan Kak Long tanpa segan silu beberapa kali menggoyangkan bahagian dadanya sambil bercakap dalam loghat Terengganu di dalam kereta.

Rakaman berdurasi 42 saat tersebut turut kelihatan seorang wanita dipercayai ibunya berada di tempat duduk belakang & anaknya yg berada di sisi seolah-olah tdk menghiraukan aksi wanita berkenaan.

Bagaimanapun, tdk dapat dipastikan tarikh siaran langsung video berkenaan sebelum tiba-tiba tular sehingga mendapat sebanyak 194 perkongsian & 548 komen dalam kalangan netizen.

 

Sementara itu, seorang pengguna laman Twltter @Mulut_Cabai mendkwa akaun Facebook milik ibu kepada dua cahaya mata itu sudah disekat kemungkinan hasil ‘report’ pengguna media sosial. Hasil korang repot, FB dah kena banned.

“Tapi, korang makl dia macam mana sekali pun, tkda kesan. Yang pasti hasil korang report tu berjaya. Bagus. teruskan. Jangan ada lagi yg jemput masuk TV dah la,” tulis @Mulut_Cabai.

Hasil pemerhatian mendapati dua Facebook digunakan Kak Long sebelum ini sudah tiada di ruangan carian, namun terdapat satu lagi akaun bernama Wan Noor Baizura didakwa netizen milik suaminya.

Rata-rata netizen meninggalkan komen pada salah satu di akaun terbabit yg bertanya sekiranya semua akaun Facebook Kak Long sudah ‘terbenam’ selain berharap orang ramai tdk lagi mengikuti sebarang sosial media wanita tersebut.

Harap takde dah netizen ‘follow’

‘Report’ akaun ni sekali…

FB dia dah takde kan?

FB lelaki dia ke ni?

Selain memarahi pekerja 7 Elevan & KFC, Kak Long juga terpalit k0ntroversi melakukan aksi badan & memek seolah-olah mempersendkan golongan Orang KurangUpaya (0KU) menerusi satu video tular baru-baru ini.

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

The post Lepas Kec0h KakLong ‘Belanja’ Goyang, Netlzen Dkwa FB KakLong Dah “Hilang” appeared first on Bulletin 50 Times.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.