Home / Semasa / Tunjuk bukti dulu Neelofa angkat beras” – Netizen berang kenyataan ‘sombong’, Haris Ismail tampil beri penjelasan

Tunjuk bukti dulu Neelofa angkat beras” – Netizen berang kenyataan ‘sombong’, Haris Ismail tampil beri penjelasan

Baru-baru ini tular di laman Twitter yg dikongsikan oleh pengguna nama Pinokio yg memperlihatkan suami kepada selebriti popular, Neelofa iaitu Haris Ismail dijemput sebagai penceramah jemputan oleh salah sebuah agensi kerajaan.

Menerusi ciapan itu, Haris atau dikenali sebagai PU Riz  dilihat sedang memberikan petua & mengulas tentang isu rumahtangga.

“Rumah saya bayar, barang mentah saya sediakan, tapi kalau tak ada orang nak masak? Takkanlah saya pulak yg kena angkat beras, takkan saya pula kena belajar?” katanya.

 

Namun begitu, perkongsian daripada lelaki berusia 26 tahun itu telah menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen.

Ini k3rana dia dikatakan tdk boleh bertolak ansur dengan isteri sendiri sehingga ada yg mempersoalkan punca Neelofa memilih pendakwah bebas itu sebagai suaminya.

Berikutan penularan video itu, PU Riz tampil memberikan penjelasan sebenar kepada netizen di luar sana dengan memuat naik satu video di laman TikTok miliknya semalam.

Dalam video yg dimuat naik itu, PU Riz dilihat cuba menyangkal spekulasi ‘rumah saya bayar, barang mentah saya beli, takkan suami kena belajar masak’ seperti yg difahami oleh netizen.

Sebenarnya bukan itu maksudnya & kalau didengar betul-betul dengan hati terbuka, maksud yg hendak disampaikan adalah isteri dianjurkan utk memasak.” katanya.

Tambahnya, seorang suami tdk boleh menyuruh wanita itu melakukan sesuatu tdk berasas seperti meminta utk membaiki bumbung bocor.

Sumber : TikTok Haris Ismail  , Twitter  @Kionopi188

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Pelajar maut kemalangan dalam perjalanan pulang ke kolej | Article Update

REMBAU – Seorang pelajar kolej maut selepas terlibat dalam nahas dua buah kenderaan di Kilometer …

Leave a Reply

Your email address will not be published.