Home / Semasa / S4mvn warga emas depan rumah, kerja jah4t 2 lelaki vir4l di media sosial

S4mvn warga emas depan rumah, kerja jah4t 2 lelaki vir4l di media sosial

Sejak pagi tadi, tular di media sosial terutamanya di Facebook satu kejadian samun yg melibatkan dua orang suspek menaiki motosikal dengan seorang wanita di kawasan kawasan perumahan.

Menerusi video yg dikongsikan oleh pengguna Facebook dikenali sebagai Zhafran Shaharin Fans, kejadian terbabit dipercayai  berlaku di Bandar Tun Razak, Cheras & dia juga memperoleh rakaman tersebut selepas ia tular group WhatsApp.

Berdasarkan video yg dikongsikan, dapat dilihat dua orang lelaki yg menaiki motosikal bernombor plat ALA850 telah merampas barang berharga seorang warga emas di hadapan anaknya.

Tindakan perakam yg juga penduduk kawasan itu meminta anak kepada mangsa membaca dengan kuat nombor plat motosikal tersebut mungkin dapat membantu pihak berkuasa menjalankan siasatan.

Setakat ini, video samun tersebut sudah ditularkan di media sosial & mendapat respon daripada warganet apabila masing-masing giat menularkan rakaman tersebut.

Mereka juga berharap agar pihak berkuasa segera melakukan siasatan & mengesan dua individu yg melakukan kes samun di hadapan rumah penduduk setempat.

 

Setakat ini belum ada kenyataan rasmi daripada pihak berkuasa & mungkin akan dilakukan tdk lama lagi. Semoga individu yg melakukan perbuatan jahat tersebut segera diberkas.

Sumber: Facebook Zhafran Shaharin Fans, Twitter My_CrimeWatch

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.