Home / Semasa / Polis tidak tolak ansur dengan mana-mana individu terlibat dadah

Polis tidak tolak ansur dengan mana-mana individu terlibat dadah

SHAH ALAM, 27 Mac – Polis akan menahan mana-mana individu tanpa mengira latar belakang sekiranya dikesan terlibat dengan penyalahgunaan dadah.

 

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata pihaknya tidak akan bertolak ansur dengan mana-mana individu terbabit dan kertas siasatan akan dibuka serta diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara bagi tindakan lanjut.

 

“Tidak kira siapa latar belakangnya, dia ustaz, tok guru, orang politik mahupun penjawat awam, terlibat (penyalahgunaan dadah), kita akan tangkap.

 

“Peguam Negara akan lihat, cukup atau tidak bukti-bukti untuk dituduh, jadi di peringkat kita, akan lakukan siasatan lengkap,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini hari ini.

 

Ayob Khan berkata penglibatan artis atau selebriti dalam penyalahgunaan dadah bukan sesuatu yang baharu.

 

“Jangan terlalu fokus pada artis sahaja, semua orang terlibat. Tengok sahaja latar belakang yang kita pernah tangkap, ada penjawat awam, cikgu, pensyarah dan ahli politik. Asal terlibat kita akan tangkap,” katanya.

 

Beliau berkata demikian mengulas mengenai penahanan seorang penyanyi nasyid yang juga komposer terkenal selepas dipercayai menanam 17 pokok ganja di dalam pasu di unit kondominium miliknya di Kota Damansara dekat sini.- BERNAMA

 

Kredit : Melaka Hari Ini

About admin2

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.