Home / Semasa / ‘Entah Berapa Ramai Jadi Mangsa Dia’ | MyBlog

‘Entah Berapa Ramai Jadi Mangsa Dia’ | MyBlog

Tular di media sosial, seorang pengguna Facebook yg dikenali sebagai Tuan Amir Danau meluahkan rasa kesal & berang terhadap seorang pemandu van sekolah k3rana telah mencabul anak perempuannya.

Menerusi hantaran tersebut, kisahnya bermula apabila anak perempuannya mengadu kepada si ibu & meminta supaya abangnya menghantar dia ke sekolah.

Anak takut nak bercerita

“Ibu, esok boleh tak suruh abang anish hantar neno pergi sekolah? Driver ni suspicious lah”

Si ibu bertanyakan ap4 yg terjadi & terkejut setelah diberitahu. Tambahan, anak perempuannya berasa takut utk menceritakan hal tersebut kepadanya.

Anaknya menangis sambil bercerita & menjelaskan dia merupakan individu yg pertama diambil oleh pemandu sekolah tersebut pada pukul 6.20 pagi. Pemandu itu juga sempat memberikan pesanan kepada mangsa supaya tdk risau & meminta nombor WhatsAppnya.

“First day dia tanya nama dulu, dia cakap anak aku ni comel lah cantik lah dia cubit-cubit pipi. Esok tu dia start lain, dia start pegang tangan. Dia gosok-gosok, ramas-ramas tangan anak aku. Lepas tu siap tepuk-tepuk peha anak aku siap dia tunduk rapatkan muka ke peha anak aku masa tu.”

Pernah ada kes sebelum ini

Mendengar ap4 yg terjadi kepada anak perempuannya, dia berasa marah & bertindak berjumpa dengan pemandu sekolah tersebut bagi mendapatkan penjelasan atas ap4 yg menimpa anaknya.

“Aku tanya pasal perangai driver ni, dia cakap dulu pun memang ada kes juga. Dengan ibu pada budak sekolah ni. Dia whatsap melebih-lebih. Dengan bini aku pun dia siap suruh video call bagai.”

Susulan itu, lelaki tersebut membuat laporan polis & memberikan nasihat kepada ibu bapa lain agar peka & senitasa mengingatkan anak-anak agar tahu ap4 itu amang seksual & tindakan seterusnya jika terjadi kepada mereka.

ap4 yg patut buat jika kanak kanak mengadu mengalami gangguan seksual 3

“Entah berapa ramai agaknya dah jadi mangsa dia tapi tu lah, budak-budak kecik yg tanpa pendedahan hal seksual ni, memang tak akan berani bagitau mak ayah. Diorang jadi konfius. Mak ayah percaya ke dia? Ke benda ni kecik sangat utk dia bagitau? Part ni penting bila takda pendedahan. Kesian ke anak.”

“Guys, pendedahan pasal seksual ni jangan bawa main. Lagi-lagi bab anak perempuan, kena alert. Selalu tanya, selalu bagi ruang pada diorang supaya tak malu & tak takut utk ceritakan pada kita. Bagi anak ni selesa utk bercakap isu seksual ni walaupun sekecil-kecil cerita. Kita lah kena terangkan dekat dia nanti.”

“Apalah sangat kena denda, kena tahan, jika nak bandingkan dengan trauma yg anak aku akan hadap. Maruah anak aku lagi. Sekurang-kurangnya anak aku tahu, aku bapak dia yg tetap akan ada pertahankan dia kalau ada orang cuba-cuba ambik kesempatan pada dia,” katanya.

Sumber: Tuan Amir Danau

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.