Home / Semasa / [VlDE0] Pensyarah Suruh Kakak PeIajar B40 Gadai GeIang Emas, Bengang Sebab Tiada Laptop – | MyBlog

[VlDE0] Pensyarah Suruh Kakak PeIajar B40 Gadai GeIang Emas, Bengang Sebab Tiada Laptop – | MyBlog

Sejak pandemlk C0VlD-19 meIanda, landskap pendidikan negara juga telah banyak berubah. Paling ketara tentunya kelas secara atas talian (online) yg mana ia boleh diakses menggunakan telefon pintar, Iaptop, tablet & komputer.

Pada lewat malam Selasa, seorang indivldu di Twitter berkongsi rakaman vldeo kelas online, memaparkan seorang pensyarah wanlta memrahi pelajarnya gara-gara tdk memiliki komputer.

“Kau pakai ap4? Kau pakai fon eh? Mana kau punya komputer? Kau tinggal kat mana? Bapak kau kerja ap4?” soal pensyarah tersebut.

Jawab pelajar lelaki itu, dia menetap di Seremban, Negeri Sembilan & bapanya tdk bekerja manakala ibu pula sudah tiada.

“Mak kau dah tak ada, bapak kau tak kerja? Kau tak ada adik-beradik? Kau cakap dengan kakak kau, kalau dia ada gelang emas, pergi jual gelang emas & pergi beli komputer. Aku cakap dengan kamu. Kalau kau ada kakak ada gelang emas, pergi jualkan gelang emas, pergi beli komputer. Patut tu kau tak boleh belajar dengan baik, disebabkan k3rana kau tdk ada komputer. Lepas ni aku akan ajar kau Excell, pasal itu kau akan menjadi dr0p out student. Semester lima kau tak ada komputer,” ujar penyarah tersebut.

Dalam vldeo sama, pensyarah itu juga sempat berkongsi klsah zaman mudanya yg mana dia sanggup berk0rban demi pelajaran. “Aku sanggup tak ada pakaian, aku ada lima helai je pakaian, the most important the computer, very very important. Hanya RM800 saja beli komputer.

Lihat Video Yang Dikongsikan

Lihat Juga Antara Komen Netlzen

@ainatshaa : prof emas besar tu pergi gadai jap tolong belikan.

@rynlyxe : ‘RM800 jee’ , dia ingat murahh kee ?

@meeramee : bangga sangat dengan T20 dia tu, mcm B40 hinaa sangat puihh.

@ellyana : kurang ajar sungguh

@ainiz.osman : Allahuakbar , menangls aku tengok video ni.

Sumber : mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.