Home / Semasa / Kucing Selamba ‘Menganjing’ Pemandu Kenderaan Lain Ketika Melintas Jalan Di Kawasan Perumahan

Kucing Selamba ‘Menganjing’ Pemandu Kenderaan Lain Ketika Melintas Jalan Di Kawasan Perumahan

Kucing merupakan antara haiwan yg paling disukai oleh masyarakat di seluruh dunia & boleh ditemui hampir dimana-mana pelosok dunia. Kucing-kucing di dunia ini tdk semestinya mempunyai warna bulu yg sama tetapi mereka juga mempunyai warna bulu yg berbeza warna antara satu sama lain.

Sama ada kebetulan atau tdk, di Malaysia ini, kucing berwarna oren sering dikaitkan dengan kucing yg punyai kenakalan yg ‘melampau’ berbanding kucing-kucing warna lain & kucing ini sering digelar Oyen.

Satu video mengenai seekor kucing berwarna Oren menjadi tular baru-baru ini disebabkan gelagatnya yg sedang melintas jalan di kawasan perumahan.

Biasanya apabila kucing melihat kereta bergerak, secara automatik mereka akan segera lari atau menjauhkan diri, tapi berbeza pula dengan si Oyen ini.

Rakaman video yg diambil dalam sebuah kenderaan bergerak itu memaparkan kucing itu seakan-akan ‘menganjing’ apabila dilihat macam sengaja berjalan perlahan-lahan apabila sebuah kereta mahu melintas.

Akibatnya, kenderaan-kenderaan yg mahu lalu di jalan itu terpaksa memperlahankan kereta mereka bagi memberi laluan kepada si Oyen.

VIDEO:

 

Perkongsian video itu kemudian menjadi tular & telah ditonton lebih setengah juta orang & 20 ribu tanda suka di twitter.

Jalan tu bapak dia punya kot..

Rata-rata netizen ‘geram’ dengan gelagat oyen yg berlagak macam jalan itu ‘bapak’ dia yg punya & macam sengaja berjalan perlahan-lahan & membiarkan orang lain menunggunya.

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.