Home / Semasa / Pengurus Tangm0Niida, Gat1ck mengaku beri kenyataan palsu Tentang Kem4tian Tangm0,Ini Pengakuan Dan Cerita Sebenar ,Tak Sangka…

Pengurus Tangm0Niida, Gat1ck mengaku beri kenyataan palsu Tentang Kem4tian Tangm0,Ini Pengakuan Dan Cerita Sebenar ,Tak Sangka…

PENGURUS Tangmo Nida iaitu Idsarin “Gatick” Juthasuksawat mengaku bersalah memberi kenyataan palsu kepada polis berkaitan punca kematian aktres tersebut yg terjatuh ke dalam sungai.Ketua Polis Daerah Muang di Nonthaburi, Pol Kol Jaturon Anurakbundit, berkata Gatick mengaku bahawa dia telah memberikan kenyataan palsu kepada penyiasat.

Bagaimanapun, beliau enggan menjelaskan secara terperinci tentang pengakuannya.Gatick yg juga rakan rapat Tangmo mengesahkan kepada pemberita bahawa dia telah membuat pengakuan selepas keluar daripada pertemuan dua jam dengan polis, tetapi tdk memberikan butiran lanjut.

Pertuduhan membawa hukuman denda sehingga RM500 (4,000 baht) &/atau penjara maksimum dua tahun.Gatick ditemani oleh bekas Ahli Parlimen Parti Palang Pracharath Sira Jenjaka, yg kini menjadi penasihatnya.

Salah seorang individu atas bot Wisapat Sand dikenakan waran tangkap pada Sabtu.

Selain itu Sira Jenjaka berkata, Gatick telah mendedahkan perkara sebenar & memberi amaran kepada empat individu lain supaya memberitahu perkara sebenar.

“Dia salah seorang daripada lima individu yg menaiki bot laju ketika Tangmo jatuh ke dalam Sungai Chao Phraya pada 24 Februari lalu.

“Hanya dia yg mengakui dakwaan itu selepas didesak penyiasat,” ujar polis.Empat individu lain dalam bot itu berdepan tuduhan lebih serius namun kesemua menafikan dakwaan itu.

Mereka ialah Wisapat “Sand” Manomairat, Nitas “Job” Kiratisoothisathorn, Tanupat “Por” Lerttaweewit & Phaiboon “Robert” Trikanjananun.

Pada Isnin, Nitas iaitu salah seorang daripada lima individu itu dituduh bersubahat dengan orang lain bagi mengelakkan tuduhan jenayah & memusnahkan bukti.Polis juga akan mendakwa ada individu lain yg dipercayai telah memberi nasihat kepada kesemua lima individu dalam bot berkenaan.

Untuk rekod, mayat Tangmo dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan pada 26 Februari lalu selepas tiga hari hilang dipercayai lemas.Mayatnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira satu kilometer dari lokasinya terjatuh.- Bangkok Post

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.