Home / Semasa / Kecewa Dituduh Jual Harga Tel Aviv, Chef Ammar Jelaskan Mengapa Juadahnya Dijual Mahal

Kecewa Dituduh Jual Harga Tel Aviv, Chef Ammar Jelaskan Mengapa Juadahnya Dijual Mahal

Antara juadah yang dicari-cari ketika bulan Ramadan pastinya nasi arab lamb shank oleh Chef Ammar. Mana tidaknya, setiap hari orang akan mula beratur seawal jam 4 petang untuk tidak mahu ketinggalan menikmati keenakan nasi arab original oleh Chef Ammar ini.

 

https://www.instagram.com/chefammarali/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dab0b038-ccac-47fc-8894-2a20257bcf9f&ig_mid=8D5CBCC0-38F1-4910-8E7E-C00A262A2221

 

Baru-baru ini, Chef Ammar juga tidak terlepas daripada dituduh menjual makanannya dengan harga yang mahal. Kecewa dengan kenyataan tersebut, Chef Ammar menerusi satu sesi live di TikTok menerangkan mengapa juadah jualannya mungkin mahal berbanding peniaga yang lain.

 

Menurut Chef Ammar, setiap bahan yang digunakan untuk memasak nasi arab adalah bahan yang premium dan berkualiti tinggi. Saiz lamb shank juga menjadi keutamaan buat Chef Ammar supaya pembeli puas untuk makan. Jadi setiap lamb shank perlu lulus piawaian yang ditetapkan oleh Chef Ammar.

 

Chef Ammar turut berkata kebersihan dan keikhlasan adalah keutamaan ketika menyediakan juadah. Bagi menyakinkan lagi para netizen, beliau turut menunjukkan tempat penyediaan memasaknya yang bersih; tidak seperti sesetengah kedai yang tidak mementingkan aspek tersebut.

 

https://www.tiktok.com/@momomqms?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.thevocket.com%2F&referer_video_id=7083349775768112410&refer=embed

 

https://www.tiktok.com/trending?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.thevocket.com%2F&referer_video_id=7083323113051622683&refer=embed

ANTARA BAHAN YANG DIGUNAKAN UNTUK MASAK NASI ARAB OLEH CHEF AMMAR

 

“Kamu ingat kita dapat semua bahan ini secara percuma? Ini minyak sapi berkualiti. Ayam pula kita letak dalam bekas stainless steel, bukan letak atas lantai. Ini semua ada proses. Bukan marah tapi saya nak bagi clear,” kata Chef Ammar.

Netizen turut menyokong apa yang dicakap oleh Chef Ammar dan berkata mereka yang cakap belakang biasanya tidak pernah pun beli juadah daripada Chef Ammar. Ada juga yang berkata tidak kisah bayar mahal asalkan makanan sedap dan puas hati berbanding beli juadah yang murah tetapi sedikit dan tidak sedap.

 

Tepuk dada tanya selera. Jika anda mahu membeli nasi arab Chef Ammar, boleh ke bazar Ramadan Seksyen 13 Shah Alam dan USJ 4. Selamat mencuba.

 

Kredit : Vocket

About admin2

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.