Home / Semasa / Budak Perempuan ViraI Iklan Merdeka, Ini Wajah Terkini Ummi Khazriena Lepas 15 Tahun – | Article Update

Budak Perempuan ViraI Iklan Merdeka, Ini Wajah Terkini Ummi Khazriena Lepas 15 Tahun – | Article Update

Setiap kali menjelang sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia pasti akan ada iklan yg menarik mengenai hari bersejarah tersebut. Namun, masihkah anda ingat mengenai sebuah iklan yg bertajuk ‘Tan Hong Ming Dilamun Cinta’ yg pernah ditayangkan sekitar tahun 2007?

Pelakon iklan tersebut kini sudah besar

Iklan berdurasi satu minit 32 saat itu adalah sentuhan Allahyarhamah Yasmin Ahmad yg diambil daripada perspektif kanak-kanak keciI mengenai persahabatan tdk kira berlainan bangsa atau agama serta menyimpan mesej tentang semangat perpaduan di Malaysia.

Susulan daripada itu, iklan tersebut berjaya mencuri hati rakyat Malaysia k3rana kecomelan murid sekolah rendah iaitu Tan Hong Ming yg dalam diam menyimpan perasaan terhadap rakan baiknya, Ummi Khazriena.

Menerusi video yg dimuat naik oleh teman lelaki pelakon iklan itu, Addin Danial di TlkTok, berkongsi kehidupan Ummi yg kini sudah dewasa serta menjadi seorang gadis yg ceria & cantik.

Lihat video yg dikongsikan

Ini antara komen netizen

@sarena:Omggghg this is cuteee sumpah… i suka gila tengok iklan tuuu

@Amil Izwar:tan Hong tak Salah pilih tapi salah masa

@Vanillarossee:Salah. Dia girlfriend kami semua

@Value Ringgit:Kejap lagi lalu fyp tan hong meng lagu “dengarkan disepanjang malam aku berdoa..”

@Imran Arshad:Pov: tan hong watching this tik tok with his supermodel gf

@Kakak Brulee:Mana tan hong meng ni? Tak nak stitch kee

Sumber : addindnial, Harian Metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.