Home / Semasa / Ada salah faham, Jovian perjelas isu ‘mask’ hauk. -“Jaga kata-kata, jangan fitn4h saya…”

Ada salah faham, Jovian perjelas isu ‘mask’ hauk. -“Jaga kata-kata, jangan fitn4h saya…”

Baru-baru ini, tular isu yg terkait antara kenyataan pereka fesyen terkenal iaitu Jovian Mandagie dengan pelitup muka yg memerlukan perakuan SIRIM.

Demikian adalah apabila pereka fesyen itu menggunakan perkataan ‘hauk’ bagi menggambarkan tahap kualiti rendah pelitup muka jenama lain di pasaran.

Saya rasa sesuai istilah hauk tu…”

Walau bagaimanapun, ramai tdk menyenangi kenyataan itu sehingga teruk dihentam warganet.

Tidak berdiam diri, beliau kemudian tampil dalam satu kenyataan di laman Instagram bagi menjernihkan semula keadaan yg menurutnya ada salah faham.

 

“Tak ada niat saya nak memperkecilkan mana-mana jenama pelitup muka lain di pasaran. Lebih dua tahun Jovian Mask tiruan berada di pasaran.”

“Saya rasa sesuailah saya guna istilah hauk tu pada mereka.”

-Jovian Mandagie-

Selain itu, Jovian turut menegaskan bahawa ucapannya minggu lalu tdk bermaksud ingin mengguriskan hati rakyat Malaysia yg terkesan dengan kata-katanya.

SUMBER:Redaksi

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.