Home / Semasa / Ini Kata Kata Datuk Siti Masa Live Dengan Jovian Sebab Tali Penutup Muka Putus Dua Kali

Ini Kata Kata Datuk Siti Masa Live Dengan Jovian Sebab Tali Penutup Muka Putus Dua Kali

Kuala Lumpur – Selepas dik.ecam gara-gara kenyataan berkaitan pelitup muka tiada cop Sirim, sebuah video memperlihatkan mask keluaran pereka fesyen Datuk Jovian Mandagie terp.utus talinya ketika siaran langsung tular di laman sosial.

Menerusi video pendek yg dipercayai utk siaran jualan langsung itu menyaksikan penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza selaku duta produk berkenaan cuba memakai pelitup muka tersebut.

Namun perkara tdk dijangka berlaku apabila talinya terp.utus ketika hendak disarungkan ke muka.

Bagaimanapun, Siti Nurhaliza menerusi video tersebut mengatakan tali pelitup muka itu terputus disebabkan cara dia menariknya terlalu kasar.

“Sebab itu saya takut tau sebab kalau saya pegang ap4-ap4, tangan saya ini gagah sangat,” kata Siti Nurhaliza yg ketika itu turut ditemani Jovian.

Kemudian, ap4 yg menarik perhatian netizen apabila tali mask baharu yg ingin diberikan kepada penyanyi itu terp.utus sekali lagi.

Video tersebut mendapat pelbagai respons dalam kalangan netizen yg rata-ratanya memperti.kaikan kualiti produk keluaran pereka fesyen terkenal itu.

Malah, terdapat segelintir netizen yg membuat perbandingan dengan pelitup muka yg dibeli secara talian dengan harga yg jauh lebih murah.

Reaksi Orang Ramai

“Dah malu la tu. Lepas ni keluar la stat.ement ‘kita masih dalam fasa ujian, mungkin akan keluar mask cop Sirim siri kedua’.

“Ini orang kata, yg mahal belum tentu berkualiti, belum ap4-ap4 dah h.auk.

“Adoi, malunya berkualiti atau tak tu? Kalau ada cop Sirim barang mesti power la kan ini tak?. Baru ini ada beli di talian, harga dalam RM 3.90 utk 50 keping. Bila pakai putus macam itu, tak ralat sangat. Ini RM 30, p.utus macam tu juga baik aku beli yg Shoppe saja.

“Pelitup muka KN94 saya beli kat Shopee harga RM 1.50 utk 10 keping tak cepat putus tali. Cuma tak ada cop Sirim sajalah,” komen beberapa netizen.

Sebelum ini, kecoh apabila keluar kenyataan berhubung Pewartaan P.erintah Perihal Dagangan Perakuan & Penandaan Pelitup Muka Bukan Perubatan yg dikuatkuasa pada 4 Julai depan.

Lagi menambahkan kem.arahan netizen apabila Jovian mengeluarkan kenyataan menyokong ti.ndakan kerajaan utk memperketatkan jualan pelitup muka kepada yg mempunyai cop Sirim sahaja.

Malah, ayat Jovian yg mengatakan terdapat produk pelitup muka h.auk di pasaran mengundang rasa kurang senang netizen.

Bagaimanapun, selepas i.su tersebut menerima bantahan ramai pihak, pelaksanaan memakai pelitup muka cop Sirim ditangguhkan kepada 1 Januari tahun hadapan.

Sementara itu, Jovian yg juga menantu kepada Perdana M.enteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri tampil menjelaskan kenyataannya mengenai pelitup muka h.auk.

“Banyak yg salah faham, ap4 yg saya maksudkan itu ialah pelitup muka Jovian Mask Tiruan yg berleluasa di pasaran. Tak ada niat saya nak memperkecilkan mana-mana jenama pelitup muka di pasaran.

“Lebih dua tahun Jovian Mask Tiruan berada di pasaran mengambil kesempatan guna rekaan kami, monogram kami, gambar promosi, nama & logo kami utk kepentingan masing-masing sehingga menipu pengguna.

“Saya rasa sesuailah saya gunakan istilah h.auk itu pada mereka ini. Ini semua kerja m..afia! Tapi kalau ada yg tersinggung dengan kenyataan saya, tak ada niat nak gores hati anda,” ujarnya.

Kredit : Mstar/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.