Home / Makanan / Resepi Almond London

Resepi Almond London

ALMOND LONDON VIRAL version 2

 

Bahan-bahan:

250/500g kacang badam dijemur 3 jam

penting untuk elakkan kacang lemau bile dijadikan inti kukis.Kalau kacang lemau boleh tahan lagi.

500g butter tak kisah butter cup ke pure butter

2 cawan gula icing kalau rajin blender gula kasar jadikan ising

Esen vanilla 1sk

2biji telur gred A

Satukan dan kacau rata

Pluskan bahan kat bawah

Last baru tepung gandum sambil uli ya

sampai jadi doh lembut

4cawan tepung gandum cap rose atau bakers choice (standby 1/2-1cawan)

2cawan tepung jagung

2cawan nestum kisar ( kalau suke cornflakes pun boleh)

1 1/2sdk baking powder

1 1/2sdk soda bikarbonat

1sb empleks(option)

 

Cara membakar almond dengan sempurna :

Kacang almond biji

oven 100liter 150° bakar 1jam

52liter 120° bakar 40minit

Kacang almond nib

52liter 120° 20minit

 

Siap je doh boleh isi dan gentelkan dengan almond sebiji tadi.Susun atas loyang dan bakar suhu 180 masa 25 hingga 30 minit.Biarkan sejuk baru cairkan coklat dibawah double boil.

 

Choc Celup

2kg choc+ 2sdb coco butter+ 2sdb minyak masak.

Bile dah salut masuk paper cup dan tabur almond nips.Lepas tu boleh la masuk peti sekejap dah cun masak boleh susun.aha siap dah boleh jual.

 

Kredit :Azlina Ina Fans

About admin2

Check Also

Resepi Nasi Ayam Sedap, Suri Rumah Wajib Cuba

Siap dah nasi ayam memikat hati suami ni😋 Saya share resepi nasi ayam ye Ayam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.