Home / Makanan / Resepi Double Chocolate Chip Cookies

Resepi Double Chocolate Chip Cookies

Selamat hari ibu untuk semua rakan2 yang ada di group MAHN…

Tak ada apa yang nak di kongsikan di bulan yg mulia ini untuk group setelah bertahun tak post apa2 resepi….Siapa2 yg belum buat cookies raya boleh cuba resepi yg sy buat niaga ni…InsyaAllah Sedap dan semestinya customer repeat order every year…

Double chocolate chip cookies

 

250 butter

50gm brown sugar

150gm gula caster

1stgh sdk Esen vanilla

Mix guna spatula smpai sebati

Bahan b

2biji kuning telur

1sdk garam

1sdk baking powder

Stgh sdk berkabonat soda

3sdk serbuk koko

Mix lagi smpai sebati

Bahan c

150gm choc chip

150gm choc rice

100gm kacang walnut/kacang lain pun boleh..

380 Tepung gandum

2sdb susu tepung

Mix sebati hingga menjadi doh yg tak lekat di tangan..

 

Buat bentuk macam jemput2@cekodok lepas tu tekan dengan garfu..

Bakar suhu 160c 20minit atau ikut suhu oven masing2..

 

Kredit : Resepi Sedap

About admin2

Check Also

Resepi Nasi Ayam Sedap, Suri Rumah Wajib Cuba

Siap dah nasi ayam memikat hati suami ni😋 Saya share resepi nasi ayam ye Ayam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.