Home / Semasa / Tular Video Gosok Perut Sambil Angkat Roti, Sekali Tony Fernandes Nak Ajak Berbuka Sekali!

Tular Video Gosok Perut Sambil Angkat Roti, Sekali Tony Fernandes Nak Ajak Berbuka Sekali!

PETALING JAYA – Gelagat seorang penyimpan bagasi menggosok perut sambil memindahkan puluhan kotak roti gardenia ke kabin pesawat yg tular mencuit hati orang ramai.

Video berdurasi 17 saat itu dikongsi menerusi akaun @tonyfernandesairasia, lelaki berkenaan dilihat menghidu bungkusan roti berkenaan seolah-olah memaparkan dirinya sedang men4han l4par.

Di ruangan kapsyen, Sir Tony Fernandes bertanya pendapat netizen dimanakah tempat yg terbaik utk dia mengajak lelaki yg tular itu berbuka puasa bersamanya.

Tinjauan di ruangan komen mendapati netizen terhibur dengan aksi pemuda berkenaan.

“Oh gardenia, sungguh enak dihidu begitu saja,” tulis Muhammad Anis.

“Masih berhajat nak intai lagi ye selepas dah menghidu bau roti itu,” kata Rheona.

“Cara dia gosok perut tu, aduh,” kata seorang pengguna Facebook.

Bagaimanapun tdk dapat dipastikan lokasi sebenar video berkenaan.

“SAYA sengaja bertanyakan soalan yg luar daripada kebiasaaan k3rana itu saja peluang yg saya ada pada waktu itu,” kata Eksekutif Pembangunan Perniagaan, Muhammad Affan Ab Rahman, 26.

Dia adalah pemuda yg bertanyakan soalan yg agak ‘sempoi’ & berpeluang berswafoto dengan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dalam satu video yg tular di Facebook (FB), sejak 9 Januari lalu.

Muhammad Affan berkata, program berkenaan sebenarnya berlangsung pada pertengahan April 2016 di Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang ketika dia menjadi Pembantu Penyelidik di UPM Kampus Bintulu, Sarawak.

“Saya tdk tahu daripada mana & macam mana video berkenaan boleh tular sekarang, sedangkan ia berlaku hampir dua tahun lalu.

“Apapun, ia memang pengalaman yg cukup bagus memandangkan tdk semua boleh dapat peluang pada waktu yg tepat,” katanya yg berasal dari Muadzam Shah, Pahang.

Antara soalan yg dikemukakan Muhammad Affan yg dijawab secara bersahaja & rendah diri oleh Tony ialah adakah benar tiket penerbangan AirAsia lebih murah pada Selasa & Rabu; & mengapa orang kaya lebih gemar memakai pakaian yg ‘simple’ sebelum meminta izin utk berswafoto dengan beliau di atas pentas.

“Bagi saya, Tony Fernandes ialah seorang yg sangat ‘sempoi’, terbaik & merendah diri. Ada yg dia jawab kalau saya nak tukar baju T dengan dia secara bergurau.

“Pada waktu itu juga, saya langsung tdk terfikir utk meminta tiket percuma memandangkan sebelum itu Tony sudah memberi tiket percuma kepada penuntut lain & saya pun bukan jenis meminta, jadi saya tanyalah soalan macam itu. Ini saja peluang saya,” katanya yg kini menetap di Puchong, Selangor.

Katanya, ketika ini dia menerima banyak permintaan utk menjadi rakan di FB & semakin dikenali, tetapi tiada perubahan drastik berlaku pada dirinya.

“Selepas saya ambil swafoto itu, saya ada muat naik gambar dalam page FB, Backpackers Buddies Malaysia (BBM) pada 19 April 2016 & menerima 600 likes.

“Bila video berkenaan tular baru-baru ini, gambar berkenaan disiarkan semula sehingga menerima lebih 6,200 likes. Itu sajalah yg paling banyak berubah pun,” katanya.

Menceritakan sedikit mengenai dirinya, selain daripada mempunyai tugas hakiki, Muhammad Affan juga gemar melancong dengan meletakkan sasaran sekurang-kurangnya sekali setahun utk ke luar negara.

Menerusi pelbagai Badan Bukan Kerajaan (NGO) juga, anak kelima daripada tujuh beradik itu aktif menyertai program & melakukan kerja-kerja kebajikan seperti utk membantu anak-anak yatim, pelarian Syria & Rohingya.

Sumber: namekhabar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

 

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.