Home / Semasa / Ramai Terkejut, Pihak TV3 Tiba-Tiba Kongsi Satu Rakaman Seakan Perli Seseorang, Lihat Apa Yang Berlaku

Ramai Terkejut, Pihak TV3 Tiba-Tiba Kongsi Satu Rakaman Seakan Perli Seseorang, Lihat Apa Yang Berlaku

Sebelum ini, media menyiarkan gambar-gambar mengejutkan ribuan kayu balak terapung & h.anyut di Sungai Telemong, Bentong di Pahang.

Gambar tersebut diambil oleh wartawan yg membuat tinjauan pasca b.anjir di kawasan itu pada 18 Disember lalu.

Pihak tertentu mend.akwa kewujudan timbunan sisa balak itu berpunca daripada kegiatan penerokaan hutan secara h.aram di kawasan terbabit.

Pemandangan d.ahsyat ini sekali gus membangkitkan persoalan siapa pemilik balak-balak ini. Syarikat manakah yg terlibat. Lebih penting lagi, agensi manakah yg bertanggungjawab membiarkan atau membenarkan aktiviti pembalakan mega ini.

Justeru, kerajaan Persekutuan & kerajaan negeri perlu mengambil serius perkara ini & mengambil t.indakan sewajarnya.

Difahamkan, Kerajaan Pahang sedang menunggu laporan lengkap s.iasatan daripada Jabatan Perhutanan Negeri Pahang JPNP berhubung timbunan kayu balak di Sungai Telemong.

Lagu Latar Berita TV3 Tarik Perhatian Ramai

Berita yg disiarkan di televisyen adalah salah satu medium utk memberitahu atau memaklumkan kepada umum mengenai sesuatu kej.adian. Sudah pastinya sebelum tahun 2000, berita antara segmen yg ditunggu-tunggu setiap malam utk mengetahui keja.dian terjadi di dalam & juga luar negara.

Bagaimanapun, hari ini segmen berita menjadi lebih menarik dengan pelbagai kaedah digunakan bagi membuatkan ia nampak lebih terkini. Baru-baru ini satu rakaman yg diambil dari siaran langsung berita di TV3 telah menc.uri perhatian ramai.

Dalam perkongsian tersebut kelihatan pembaca berita memberitahu mengenai sebab keja.dian banjir yg sedang mel.anda Pahang kini. Namun ap4 yg menc.uri perhatian ramai adalah lagu latar dalam berita tersebut.

Berikut adalah rakaman lagu latar dalam berita ini yg telah dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun hazbullah69 serta dari laman media yg lain.

Perkongsian rakaman lagu latar dalam berita yg telah dikongsikan ini telah meraih lebih 300 ribu tontonan & 23 ribu likes.

Sumber: TV3 & Kisah Bena

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tdk mampu utk memantausemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.