Home / Makanan / Resepi Coklat Nestum Almond Cookies

Resepi Coklat Nestum Almond Cookies

Coklat nestum almond cookies

Bahan

250g butter / majerin(xde paksaan gune bahan premium ke titanium ke xjauh beza pon rasa)

1 cawan gule perang /100g

esen creamy vanila sedikit

1 bijik kuning telur

ok mix kan sebati kalau malas kalau rajin pakai senduk kayu je pon boleh asal sebati

dah sebati masuk 1/2 cawan minyak masak..kacau kan

ok bahan2 seterus nye

3sb susu tepung

1sk baking powder

1/2 sk soda bikarbonat

1sk empleks atau tepung beras 1sb

5sb serbuk almond

masuk kan dan kacau kan

ok tu nestum repack nak beli nestum original yg dalam peket biasa pon boleh..jgn ko tibai nestum bayi anak ko pulak senah.tu aku kene tunjuk gamba ko bukan boleh kang tau2 cookies ko jd lempenh nestum

masukkan

1/2 cawan tepung jagung

1 cawan nestum

kacau kan

ok lepas tu masuk kan 1 sb serbuk koko+1sk emolco coklat kacau baru masukkan 4 cawan 1/2 tepung gandum cap ros atau besamaan 450g smbil kacau2 gitu ye..adunan mmg lembek sket jgn ko buang pulak dah mmg cam gitu??..ok tgn ko letak minyak sket

bulat kan kemudian tepi2 die golek dgn nestum nak golek dgn almond nips pon boleh..

atas die letak 1 bijik badam dah siap bakar awal2 eh badam tu..panas kan oven dan bakar suhu 170 masa 25 mnt atau ikut oven korg la ye

ok kene jarak2 kan eh sbb nnt die mengembang mcm perut ko lepas buka puasa.

sebelum buka elok je slim kan??

ok panas kan pengukus

letak 250g coklat beryls dark dalam loyang dan cair kan+3sb minyak masak..kacau..dah agak suam masuk dalam piping beg lorek kan dan bia die keras sket kene angin eh..pas tu baru susun elok2..doakan cikgu murah rezeki amin2

 

kredit: Azlina Ina Fans

About admin2

Check Also

Resepi Nasi Ayam Sedap, Suri Rumah Wajib Cuba

Siap dah nasi ayam memikat hati suami ni😋 Saya share resepi nasi ayam ye Ayam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.