Home / Semasa / ‘Semua Orang Enjoy Buat Video Masak Sampailah…’ | Article Update

‘Semua Orang Enjoy Buat Video Masak Sampailah…’ | Article Update

Dapat dilihat Ramadan kali ini beberapa content creator mengambil peluang utk berkongsi video masakan tdk kiralah yg baru sahaja naik mahupun yg sudah dikenali seperti Khairul Aming.

Walau bagaimanapun, timbul cerita tdk enak didengar di bulan mulia ini apabila terdapat pihak cuba mengecam & menuduh mereka yg cuba membuat video masakan dikatakan meniru ‘content’ Khairul Aming.

Terdahulu, seorang content creator yg dikenali sebagai Bangman atau Aiman Salim dituduh netizen Twitter meniru gaya atau kandungan media sosial Khairul Aming.

Dia yg kecewa dengan tuduhan itu mempertahankan diri & menjelaskan bahawa bukan mudah utk membina nama sebagai seorang content creator kalau tdk dihadirkan sekali dengan usaha yg bersungguh-sungguh.

Terbaharu, content creator cilik, Danish Harraz turut menerima nasib sama yg tdk semena-mena dituduh netizen apabila berkongsi video masakan di laman terbabit.

Khairul Aming Batu Api Netizen

Hal ini mendapat perhatian Khairul Aming yg terus membuat teguran mengatakan kecewa dengan sikap ‘batu api’ segelintir netizen ini.

“Mulut macam inilah yg merosakkan habis vibe puasa tahun ni. Sebelum ini, enjoy buat video puasa. Tahun ni habis jadi toxic kat Twitter.”

“Semua orang enjoy je buat video masak, sampai la mulut batu api macam ni muncul. Pastu habis jadi gaduh semua orang. Please la stop.

“Aku sampai jadi bersalah sebab orang datang serang aku sekali. Padahal aku tak pernah claim, tak pernah mention sesiapa pun. Selama ni kitorang yg memasak sama-sama, support each other. Sampai la muncul benda toxic batu api macam ni kat Twitter. Facebook pun tak batu api macam ni.

“Tolong la stop. Annoying sangat dah benda ni. Semua orang jadi serabut. Yang geng masak ni buat content ikhlas utk tolong orang bulan puasa. Tak ada pun cari gaduh dengan orang. Kenapa nak pecah belahkan komuniti yg tak kacau orang ni? Serious aku tak faham level toxic tahun ni,” katanya.

Sepatutnya, kita perlu meraikan & perbanyakkan pembuat kandungan k3rana mempunyai potensi yg sangat luas utk menjana pendapatan masa kini & isu ‘siapa tiru siapa’ tdk perlu timbul.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.