Home / Semasa / Terlalu Ramai Suami Orang Yang Dekati , Farahdhiya ReIa Berkahwin Dengan Duda – | Article Update

Terlalu Ramai Suami Orang Yang Dekati , Farahdhiya ReIa Berkahwin Dengan Duda – | Article Update

“Macam mana saya hendak berkahwln kalau lelaki yg mendekati saya 90 peratus adalah suami orang. Saya bukan cakap besar, cuma saya memang tdk mahu & akan tolak awal-awal”.

Demikian jawapan yg diberikan oleh penyanyi & juga pelakon jelita Farahdhiya selepas diusik soal statusnya yg masih belum mempunyai peneman (suami) sehingga kini.

Bercakap kepada Kosmo!, Farahdhiya atau nama lengkapnya Farahdhiya Mohd. Amin, 37, berkata dia sering didekati lelaki yg mahu menjadikannya isteri, namun maIangnya rata-rata lelaki tersebut berstatus suami orang.

“Itulah masalah utama kenapa saya masih belum berkahwin sehingga sekarang. 90 peratus yg datang dekat saya itulah orangnya (suami orang).“Saya tdk mahu cakap besar. Cuma saya ada pilihan iaitu tdk mahu berkahwin dengan suami orang (jadi isteri kedua),” katanya.

Ujar pelantun lagu Bertakhta Di Hati itu lagi, walaupun pernah berkawan rapat dengan lelaki berstatus suami orang, selama itu jugalah dia berjaya menoIak lamaran mereka utk mengahwininya.

Kata Farahdhiya, dia memegang pada prinsip seboleh-bolehnya enggan utk berkahwin dengan leIaki bergelar suami orang & lebih rela berkahwin dengan lelaki berstatus duda.

“Saya mahu berkahwln, tapi bukan dengan suami orang. Saya lebih rela berkahwin dengan duda,” katanya.

Dalam pada itu, wanita kacukan Melayu-Inggeris itu mengakui pernah bercinta dengan beberapa orang lelaki sebelum ini, namun tdk berakhir sehingga ke jinjang pelamin.

“Saya pernah bercinta, cuma saya berahsia. Tidak perlu saya uar-uarkan perkara yg belum pasti. Walaupun saya berdrah campuran Inggeris, saya tetap ada rasa malu. Saya pernah mengenali beberapa orang lelaki sebelum ini, namun tdk menjadi,” katanya.

Disebabkan masih belum berkahwin pada usia 38 tahun, Farahdhiya mendedahkan dia pernah dianggap seorang Iesblan (menyukai sesama jantina) oleh seseorang.

“Saya masih straight (menyukai lelaki) okay. Saya cakap begitu sebab seseorang pernah tanya saya sama ada saya Iesblan atau tdk sebab tdk kahwin-kahwin lagi,” katanya sambil ketawa.

Farahdhiya yg ditemui pada Majlis RTM Syukurnya Syawal di Hotel Vertical, Bangsar semalam turut menberitahu pada usianya sekarang, dia tdk terlalu memikirkan tentang kriteria lelaki idaman yg dicari, namun bersyukur jika mendapat seorang lelaki yg benar-benar bertanggungjawab.

Pada masa sama, Farahdhiya juga mengakui sedikit tertekan apabila memikirkan soaI cahaya mata lebih-lebih lagi ketika usianya yg kini sudah pun mencecah 38 tahun.

“Soal berkahwin (suami) saya tdk terlalu tertekan sebenarnya. Apa yg membuatkan saya tertekan jika memikirkan soal anak. Usia saya pun sudah mencecah 38 tahun. Kalau berkahwin nanti dapat seorang dua cahaya mata pun dah cukup.

“Saya tidaklah meronta-ronta mahukan suami, cuma jodoh belum ‘timbuI’ lagi,” katanya.

Lihat juga ap4 kata netizen

Pok mark : kau jgn nk jatuh market suami org…emmmm elok lah tu kau kwin dgn duda… sbb kami dari jkk suami2 org. pon x hingin….ok bye

Ibnu hussin : Kawen la dgn saya..saya bujang bukan duda

Kekasih : Duda selalu bermasalah… Kalau suami org dah tahu memang sweet  sbb tu dia xtggal wife dia

Rashdan : Yg bujang cam aku tak nak ke?Huh!

Mohd saiful : Awak boleh pilih bujang mcm saya, watpe nk pilih duda. Bagi la can kat orang bujang mcm saya plak…

Chung : Sini banyak lagi yg bujang tak mahu ke

Sumber : KOSMO! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.