Home / Semasa / Gadis 15 tahun dil@rikan lelaki Rohingya, keluarga rayu anak pulang ke pangkuan keluarga

Gadis 15 tahun dil@rikan lelaki Rohingya, keluarga rayu anak pulang ke pangkuan keluarga

Baru-baru ini tular akan seorang remaja berusia 15 tahun dipercayai dilarikan seorang lelaki warga Rohingya.

Menerusi video seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Jueliena yg merupakan ibu saudara kepada gadis berkenaan meminta bantuan ramai sekiranya terlihat anak saudaranya itu.

Menurut Jueliena, anak saudaranya bernama Elisa Bt Samiran berusia 15 tahun itu telah dibawa lari oleh seorang lelaki warga Rohingya yg dikenali sebagai Basir.

Katanya, sudah 15 hari anak saudaranya itu menghilang malah laporan polis juga telah dibuat namun masih belum ada khabar darinya.

Malah, sekiranya terdapat maklumat berkenaan anak saudaranya itu orang ramai boleh menghubungi ditalian 0142165482 atau 0172492692.

Masih ada di Kedah.

Dalam pada itu, Jueliena juga memaklumkan bahawa gadis tersebut & juga lelaki berkenaan dikatakan masih lagi berada di sekitar Kedah.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet berharap agar gadis berkenaan segera pulang ke pangkuan keluarganya. Malah mereka turut berkongsi pelbagai tips agar gadis tersebut terbuka hati utk pulang ke rumah.

Pulang dik, jangan buat mak ayah macam ni

Kalau nak mintak elok2

Kongsi tips cari anak hilang

Moga dipermudahkan urusan

Sumber:Redaksi

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.