Home / Semasa / Buat Tempahan Berbuka, Peniaga Ini Kecewa Pelanggan Tidak Datang Raih Simpati Netizen

Buat Tempahan Berbuka, Peniaga Ini Kecewa Pelanggan Tidak Datang Raih Simpati Netizen

Pa’da bulan Ra’madan ini, se’lain ke bazar dan ber’buka di rumah, ramai orang memilih untuk berbuka di restoran sahaja. Bagi ‘secure’ tempat berbuka, pasti anda akan membuat tempahan terlebih dahulu, bukan?

 

Ter’baharu, se’orang peng’guna TikTok @eila_theseafood telah meluahkan kekecewaannya selepas pelanggan membuat tempahan berbuka tapi tidak datang. Menerusi perkongsian tersebut, dapat dilihat pesanan pelanggan yang dikenali sebagai Ayu telah dihidangkan.

 

https://www.tiktok.com/@eila_theseafood?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.thevocket.com%2F&referer_video_id=7086429895030492442&refer=embed

 

Me’nurut pe’milik res’toran, pe’langgan tersebut telah membuat tempahan awal berbuka puasa untuk lapar orang tetapi tidak datang. Malah, pihak restoran juga telah cuba menghubungi pelanggan tersebut tetapi tidak dapat dihubungi.

 

Per’kongsian ter’sebut men’dapat perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa kasihan kepada peniaga tersebut. Malah, ada juga netizen mahu membayar makanan yang telah terhidang itu agar peniaga tersebut tidak mengalami kerugian.

Bu’kan itu sa’haja, rata-rata ne’tizen mem’persoalkan tindakan pelanggan tersebut yang sanggup menganiayai kedai makan itu. Malah, para netizen juga menasihati peniaga tersebut untuk mengambil wang pendahuluan tempahan dulu untuk mengelakkan kejadian seperti ini berulang.

 

Kredit : Vocket

About admin2

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.