Home / Semasa / Netizen Ngeri Lihat Penunggang Motosikal Didakwa ‘Microsleep’ Nyaris Digilis Lori Tangki

Netizen Ngeri Lihat Penunggang Motosikal Didakwa ‘Microsleep’ Nyaris Digilis Lori Tangki

Pa’da ha’ri se’malam tu’lar satu ra’kaman dashcam seorang penunggang motosikal nyaris digilis selepas dia didapati tertidur secara microsleep apabila lori tangki berada di sebelah kirinya.

 

Di a’wal ra’kaman vi’deo ter’sebut, pe’nunggang mo’tosikal itu mem’berikan signal untuk masuk ke lorong kanan selepas melepasi lampu isyarat. Setelah berada beberapa meter hadapan kenderaan yang merakam video kejadian itu, penunggang motosikal itu tiba-tiba meluru dan merempuh bahagian kepala lori berkenaan.

 

Se’jurus pe’langgaran itu ber’laku, pe’nunggang dan mo’tosikalnya tercampak di atas jalan raya, lalu tayar belakang lori tangki itu melanggar sedikit bahagian motosikal. Manakala penunggang itu pula terselamat daripada digilis apabila dia tercampak di tengah-tengah jalan.

 

Ke’mudiannya mang’sa se’gera ban’gun da’lam keadaan bingung, lalu membuka topi keledar dan berjalan menuju ke pembahagi jalan untuk duduk di atasnya. Manakala pemandu lori tangki itu pula memberhentikan kenderaan di tepi bahu jalan sejurus menyedari bahagian kepala lorinya dilanggar.

 

Per’kongsian vi’deo itu te’lah men’dapat re’aksi orang ramai yang berasa ngeri dan pada masa sama meluahkan rasa bersyukur kepada penunggang motosikal itu kerana mangsa terselamat daripada insiden yang boleh meragut nyawanya.

Tam’bah ne’tizen yang per’nah men’galami sen’diri pen’galaman microsleep semasa di atas jalan raya, andaikata ada pemandu atau penunggang berasa sangat penat, disarankan agar berehat terlebih dahulu sebelum memulakan perjalanan. Ini kerana sekali terlelap, ia boleh mengundang kemalangan.

 

Kredit : Vocket

About admin2

Check Also

“Mata Fazura Muka Iras Fattah” – Sambut Hari Jadi Kedua, Kecomelan Fatima Dipuji Ramai

Nama pelakon Fattah Amin kian menjadi sebutan setelah karakter yg di bawanya di dalam filem …

Leave a Reply

Your email address will not be published.