Home / Viral / Meninggal Ketika Melahirkannya, Bayi 4 Bul4n Naik Pentas Wakili Arw4h Ibu Ambil Ijazah

Meninggal Ketika Melahirkannya, Bayi 4 Bul4n Naik Pentas Wakili Arw4h Ibu Ambil Ijazah

Meninggal Ketika Melahirkannya, Bayi 4 Bulan Naik Pentas. Wakili Ibu Ambil Ijazah

Kehilangan salah seorang dari  ahli keluarga adalah satu. kenyataan yang terpkasa ditelan dan menerima takdir yang telah tertulis dengan hati yang ikhlas. Ia adalah hakikat yang. tidak ada satu orang pun di dalam dunia ini mampu menepisnya.

Sebelum ini, kami kongsikan kisah seorang ibu yang kehilangan anak ketika sedang .menunaikan ibadah haji di Tanah Suci dan tidak sempart melihat wajah anak .buat kali terakhir.

Sekali lagi, kami kongsikan kisah yang meruntun jiwa apabila. bayi yang baru sahaja. lahir tidak sempat digendung, disusukan dan dimanjakan oleh ibu, ratu hati si anak. Bayangkan jika kita membesar tanpa. kasih dan sayang dari susuk seorang ibu.

 

Menersuia video yang dikongsikan oleh pengguna TikTok, Alsinthya.. Manda’ memuat naik detik-detik bersejarah bayi yang baru berusia empat bulan itu naik ke atas pentas sebagai wakil kepada ibu dalam majlis graduasi di sebuah universiti di Indonesia.

Menerusi video tersebut, bayi yang diberi nama Kimberly naik ke atas. pentas dengan pakaian jubah. sama seperti graduan lain sambil digendong oleh dipercayai neneknya. Dalam pada itu, adik Kimberly juga diiring.i dengan beberapa rangkap puisi yang dibacakan oleh pengerusi majlis.

Difahamkan, ibu Kimberly meninggal .dunia disaat melahirkannya. Ikuti perkongsian video dibawah.

 

BACA: “Haiqal, Ibu Dah Balik…”, Anak ‘Pergi’ Lepas Dua Hari Hantar Tunai Haji, Air Mata Iringi Kepulangan Ibu

Sumber: Alsinthya Manda’ (TikTok) 

About admin2

Check Also

Hujan Berterusan, Pasar Borong Selayang Din4iki Air Tadi

Hujan lebat yang berterusan dipercayai mengakibatkan sebahagian kawasan Pasar Borong Selayang di Selangor dinaiki air sekitar …

Leave a Reply

Your email address will not be published.